• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Napište svůj komentář k receptu

Pečené batáty se zelným salátem a pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Pečené batáty se zelným salátem a pestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Z této spousty výtečné zeleniny si můžete připravit rychlý oběd či večeři, která zasytí a dodá tělu mnoho potřebných vitamínů. Chuť pečených batátů v tomto receptu skvěle doplňuje svěží rukolové pesto a křupavý zelný salátek. Tuto lahodnou kombinaci si ale můžete vychutnat i odděleně v podobě příloh např. k šťavnatému steaku.

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks batáty větší
    • olivový olej
    • sůl
  • Salát
    • 0,50
      ks červené zelí menší
    • 3
      ks mrkev střední
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 150
      g bílý jogurt
    • sůl
  • Pesto
    • 3
      hrst rukola
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      stroužek česnek
    • 7
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Batáty omyjte a pokrájejte na plátky silné asi 1 cm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem, osolte a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 15 minut.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

2
Mezitím zelí nasekejte na drobné kousky nebo tenké nudličky. Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo, cibule nasekejte najemno. Vše smíchejte, osolte a dobře promačkejte rukou, zelenina zkřehne. Promíchejte s olejem a jogurtem.

RADA: Krájení cibule

3
Suroviny na pesto dejte do mixéru a dobře umixujte, podle potřeby přidejte více oleje. Opečená batátová kolečka podávejte s pestem a salátem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hráškový falafel s pečenými batáty

Hráškový falafel s pečenými batáty

Hovězí Massaman karí s batáty

Hovězí Massaman karí s batáty

Plněné batáty

Plněné batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bílý jogurt Červená cibule Červené zelí Česnek Mrkev Olivový olej Pepř mletý Rukola Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Svařené víno

Svařené víno

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

316
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
95
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
58
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
53
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Pečené batáty
Pečené batáty
Pečené batáty s quinoou
Pečené batáty s quinoou
Pečené batáty s tofu v rajčatové omáčce
Pečené batáty s tofu v rajčatové omáčce
Pečené bramborové lupínky
Pečené bramborové lupínky
Pečené brambory
Pečené brambory
Pečené brambory
Pečené brambory
  • Recepty.cz
  • Pečené batáty se zelným salátem a pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact