ks
červená chilli paprička
(nadrobno nakrájená a semínek zbavená)
3
lžíce
sezam
1
lžíce
med
1
lžíce
hořčice
150
ml
bílé víno - suché
4
snítka
tymián
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na klínky. V míse promíchejte s chilli papričkou, sezamem, medem, hořčicí, vínem a tymiánem. Důkladně osolte a opepřete. Brambory rozložte na plech a na střední příčce trouby
2
pečte asi 25 minut.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Sladké brambory můžete samozřejmě nahradit běžnými. Zvolte pevné lojovité hlízy, do marinády přidejte trochu oleje a po 15 minutách pečení zkontrolujte, zda už jsou brambory měkké.