Když pečenou zeleninu doplníte miso omáčkou, bude na vás čekat doslova exploze chutí. Připravit si ji můžete jako lehký oběd či večeři. Skvěle se však hodí i jako příloha např. k pečenému kuřecímu masu nebo rybám.
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Kapustičky zbavte svrchních listů a překrájejte na poloviny. Zelí nakrouhejte na tenké nudličky, cuketu pokrájejte na kolečka, kadeřávek zbavte tuhých stonků a natrhejte na kousky.
Všechnu zeleninu kromě kadeřávku rozložte na plech vyložený pečicím papírem, lehce zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 15 minut.
Mezitím v misce promíchejte všechny ingredience na omáčku. Podle potřeby přidejte k omáčce trochu vody, měla by být hustší, ale stékat ze lžíce. Po 15 minutách pečení vyndejte plech z trouby, zeleninu zasypte semínky, přidejte natrhaný kadeřávek a plech vraťte na 5 minut do trouby. Pečenou zeleninu pak rozdělte na talíře a bohatě zakápněte miso omáčkou.