Dozlatova upečený bůček potřený meruňkovou zavařeninou s chilli vločkami je hotová delikatesa. Když si k němu dáte pečené brambory, cuketu, cibuli a kapie ovoněné snítky rozmarýnu bude výsledek naprosto neodolatelný.
Brambory pečlivě umyjte a pokrájejte na menší měsíčky, kapie očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta, stejně tak cuketu, cibuli nakrájejte na klínky. Vše dejte do zapékací mísy, osolte, opepřete, zalijte 2 lžícemi olivového oleje, přidejte snítky rozmarýnu a dobře promíchejte. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, asi 15 minut.
Bůček nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a osolte je. Zavařeninu promíchejte s několika lžícemi teplé vody a chilli vločkami, poté směs štětcem či mašlovačkou rozetřete na plátky bůčku. Maso rovnoměrně naskládejte na předpečenou zeleninu. Pekáč vraťte do trouby a společně pečte dalších 15–20 minut. Maso by mělo být vypečené dozlatova a zelenina upečená na skus. Pokud je třeba, dopečte vše ještě pár minut pod grilem.