Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy, česnek nahrubo posekáme a dáme do pekáčku vymaštěného lžící oleje. Pečeme v rozpálené troubě cca 20 minut, pak vyndáme, osolíme, okořeníme, zamícháme, ještě chviličku zapečeme a podáváme například k pečenému nebo grilovanému masu, osmažené topince...
2
Já použil koření na grilovanou zeleninu. Zeleninu dáváme hlavně sezonní, nejlépe ze zahrádky:-))
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Terka
|30. 4. 2017 00:10
Skvělé!
Karlula
|13. 5. 2016 16:06
Vynikajici zalezitost :-* sama bych snedla vzdycky vsechno :-D
Naďa Stárková
|15. 9. 2012 12:42
Pekla jsem krůtí na víně a k tomu jsem upekla i tuhletu zeleninu. Byla to fantastická dobrota a tu zeleninu bych snědla sama a bez masa. Budu si jí dělat a určitě se ke mě všichni přidají, jim totiž taky moc chutnala.
jidlo
|26. 7. 2011 17:27
normálně, když má někdo estetické cítění, jí se i očima :-)
Co se velikosti týče budiž, ale jak třeba cuketu a papriku nakrájíte na stejné tvary..to bych chtěla vidět. V různých obměnách dělávám taky, ne vždy to vypadá skvěle, ale dobré je to vždy.
To je náhoda. Dnes jsem si upekla tu samou zeleninku, ale i s bramborama. Ale narozdíl od Vás to moje vypadalo 100x lépe. Příště si vše nakrájejte na stejné tvary a velikosti. Moc času to nezabere a hned to vypadá lépe.