Odstraníme blánu žeber, žebra následně omyjeme a osušíme kuchyňskými utěrkami. Následně žebra osolíme a opepříme ze všech stran a takto připravená žebra vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Pokud vám nevadí pikantnější varianta, nasypte chilli koření podle chuti do hrnku s Coca-Colou a důkladně promíchejte. Coca-Colu nalijeme pod žebra a celou zapékací nádobu přikryjeme alobalem. Pečeme cca na 2 hodiny na 170 ° C.
Mezitím si do menšího hrnce připravíme marinádu. Smícháme med, kečup, worchester, hořčici, jablečný ocet a Coca-Colu a pomalu celou směs zahřejeme na plotně. Vše důkladně promícháme, aby nebyly v marinádě hrudky a necháme projít varem. Opět můžete přisypat trochu chilli, pokud máte raději pikantnější marinády. Takto připravenou marinádu odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Jakmile jsou žebra upečená, vyndáme je z trouby, potřeme je naší připravenou marinádou a vložíme je zpět do trouby. Tentokrát už bez alobalu. Nastavíme režim grilování a grilujeme přibližně 10 minut. Žebra otočíme, potřeme marinádou a grilujeme je z druhé strany dalších 10 minut.
4
Máme hotovo a můžeme rovnou podávat. Zbytek marinády můžete použít jako dip k příloze. A jaká příloha je ta nejlepší? Přeci chléb a křen. Ale samozřejmě si k pečeným žebrům můžete dát domácí hranolky, grilovanou zeleninu nebo lehký salátek.