Dělám je na vánoce obalované jako řízky a druhý svátek jsem je zkusila taky upíct na pivu v troubě. Byly vynikající, na jedno pečení se mi vešlo přes dvě kilo klobás. A to všechno skoro bez práce!
Peču jí zrovna tak a neznám lepší pečenou klobásu. :-) Když se nás sejde víc dám do trouby na druhý plech péct i řízky a ty peču na sádle.
Zítra to "Zkusím" a uvidíme....
Takhle je znám z domova, mamka je jinak nedělala. Prý když je smažila na plotně zaprskala s nima celou kuchyň.
Praskání klobás není nic neobvyklého, hlavně při smažení z prudka na pánvičce popraskají nebo když jsou klobásy rozmražené. Chuť to neovlivní. :-)) Já je dělám taky v troubě na pivu nebo je obaluji jako řízek a to mi neprasknou ani na pánvičce. :-))
Peču je stějně a vyhovuje to všem, alkohol se odpaří, takže je může i mladší generace a pro nás starší jsou stravitelnější než ty smažené.
dobre ale nic noveho*
Výborné a taky to není nic nového, já je jinak ani nepeču a dokonce je ani nemotám, na pivu nám chutnají nejvíc, neplavou v oleji a z pivního sosíku mají specifickou labužnickou chuť <3
Zkoušel jsem to, je to velmi chutné, ale klobása mi popraskala. Udělal jsem něco špatně?