Vinnou klobásu si smotáme do šnečků, které spíchneme párátky proti rozmotání nebo si uděláme z klobásy menší klobásky. Pečícím papírem si vyložíme pekáček tak, aby nám udělal ,,vaničku,,.
2
Klobásu si naskládáme těsně vedle sebe do pekáčku, podlijeme jí pivem cca do poloviny a vložíme do předehřáté trouby péct dozlatova. Během pečení můžeme otočit a podle potřeby můžeme i podlít (nejspíš nebude třeba). Množství surovin záleží na počtu strávníků. Vhodné k bramborovému salátu, kaši... .
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka
|27. 12. 2015 14:27
Dělám je na vánoce obalované jako řízky a druhý svátek jsem je zkusila taky upíct na pivu v troubě. Byly vynikající, na jedno pečení se mi vešlo přes dvě kilo klobás. A to všechno skoro bez práce!
Vágnerová
|24. 6. 2015 09:38
Peču jí zrovna tak a neznám lepší pečenou klobásu. :-) Když se nás sejde víc dám do trouby na druhý plech péct i řízky a ty peču na sádle.
Rudin
|20. 4. 2014 22:48
Zítra to "Zkusím" a uvidíme....
Lucka
|4. 3. 2014 14:53
Takhle je znám z domova, mamka je jinak nedělala. Prý když je smažila na plotně zaprskala s nima celou kuchyň.
Martina
|30. 12. 2013 10:04
Praskání klobás není nic neobvyklého, hlavně při smažení z prudka na pánvičce popraskají nebo když jsou klobásy rozmražené. Chuť to neovlivní. :-)) Já je dělám taky v troubě na pivu nebo je obaluji jako řízek a to mi neprasknou ani na pánvičce. :-))
Marie
|26. 3. 2013 18:54
Peču je stějně a vyhovuje to všem, alkohol se odpaří, takže je může i mladší generace a pro nás starší jsou stravitelnější než ty smažené.
jana 2.3.2012
|2. 3. 2012 15:18
dobre ale nic noveho*
Pavlatová Nina
|23. 1. 2012 09:18
Výborné a taky to není nic nového, já je jinak ani nepeču a dokonce je ani nemotám, na pivu nám chutnají nejvíc, neplavou v oleji a z pivního sosíku mají specifickou labužnickou chuť <3