Pečeným žebírkům odolá jen málokdo. Obzvlášť, pokud je připravíte v kombinace pikantních surovin a sladkokyselého základu. A nezapomeňte na pravidelné potírání během pečení.
Do velkého hrnce dejte napůl překrojenou cibuli a česnek, cukr, papriku, tymián, ocet, 1 lžíci soli a pepř, přidejte žebra a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopte poklicí a vařte na mírném ohni 30 minut.
Připravte marinádu. V misce dobře promíchejte všechny ingredience. Předvařená žebra položte do pekáče a potřete je marinádou. Pečte je v troubě rozehřáté na 160 °C 20 až 30 minut, dozlatova. Každých 5 minut pečení potírejte žebra marinádou. Nyní připravte salsu. Všechny ingredience dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte.
3
Kukuřici ogrilujte na pánvi. V malém kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Máslem přelijte hotové kukuřice. Podávejte k žebrům s omáčkou salsa verde.