• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Napište svůj komentář k receptu

Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pečeným žebírkům odolá jen málokdo. Obzvlášť, pokud je připravíte v kombinaci pikantních surovin a sladkokyselého základu. A nezapomeňte na pravidelné potírání během pečení.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks česnek palice
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření
    • 4
      snítka tymián
    • 100
      ml jablečný ocet
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 2
      kg vepřová žebírka
    • 4
      ks kukuřice klasy, předvařené
    • 80
      g máslo
    • citronová kůra z 1/2 citronu
    • sůl
  • marináda:
    • 1
      lžička chilli papričky drcené
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička hrubá sůl
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 2
      lžíce jablečný ocet
  • salsa verde:
    • 1
      hrst petrželka plocholistá
    • 1
      lžíce máta listy
    • 1
      lžíce bazalka pesto
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce kapary
    • 3
      ks ančovičky filátka
    • 10
      ks olivy vypeckované
    • 2
      lžička celozrnné hořčice hrubozrnná
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • panenský olivový olej
    • mořská sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Do velkého hrnce dejte napůl překrojenou cibuli a česnek, cukr, papriku, tymián, ocet, 1 lžíci soli a pepř, přidejte žebra a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopte poklicí a vařte na mírném ohni 30 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Připravte marinádu. V misce dobře promíchejte všechny ingredience. Předvařená žebra položte do pekáče a potřete je marinádou. Pečte je v troubě rozehřáté na 160 °C 20 až 30 minut, dozlatova. Každých 5 minut pečení potírejte žebra marinádou. Nyní připravte salsu. Všechny ingredience dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte.
3
Kukuřici ogrilujte na pánvi. V malém kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Máslem přelijte hotové kukuřice. Podávejte k žebrům s omáčkou salsa verde.

RADA: Přílohy, ze kterých vykouzlíte hlavní chod? Brambory, čočka i kuskus!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančová žebírka

Pomerančová žebírka

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Celozrnné hořčice Česnek Chilli papričky Cibule Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hnědý cukr Hrubá sůl Jablečný ocet Kapary Kukuřice Máslo Máta Mořská sůl Olivy Panenský olivový olej Pepř celý Pepř drcený Pepř mletý Petrželka Sůl Tymián Uzená paprika - koření Vepřová žebírka

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s rajčaty

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

131
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
34
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
28
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři
Pečená vepřová panenka ve slanině na…
Pečená vepřová plec s bramborem
Pečená vepřová plec s bramborem
Pečená vepřová žebírka
Pečená vepřová žebírka
Pečená vinná klobása na pivě
Pečená vinná klobása na pivě
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina - výborná
Pečená zelenina - výborná
  • Recepty.cz
  • Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact