• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečená sýrová cuketa
Napište svůj komentář k receptu

Pečená sýrová cuketa

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks cuketa mladá, neloupaná
    • 3
      ks žloutky
    • 3
      ks bílek
    • 1
      lžíce mléko
    • 10
      lžíce sýr jemně nastrouhaný: Gran Moravia, Pecorino, Čedar, Gouda, Gorgonzola, Niva... +/- jeden hluboký talíř
    • strouhanka
    • olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

1
Mladou cuketu pokrájíme na cca 5 - 7 milimetrové plátky, které postupně obalujeme do 1: rozšlehaných osolených žloutků s mlékem, 2: jemně nastrouhaného sýra dle vlastní chuti, 3: vyšlehaných bílků a za 4: do strouhanky.
2
S mlékem ve žloutcích to nesmíme přehnat, postačí ho opravdu maličko, jen aby nám vznikla kašička, která bude držet na cuketě a následně na ní bude moci přilnout i nastrouhaný sýr. pokud to s mlékem přeženeme, doporučuji vmíchat do žloutků trochu hladké mouky či škrobu.
3
Po obalení v sýru cukety namočíme do středně vyšlehaných bílků (ne zcela do tuha) a nakonec letmo do strouhanky. Ve strouhance je nemačkáme, jen zasypeme, vytáhneme ven a naskládáme na máslem nebo olejem vytřený pečící papír.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 220 - 230 °C dozlatova, cca 15 - 20 minut. Před pečením můžeme (nemusíme) plátky nepatrně pokapat olejem nebo přepuštěným máslem.
5
Podáváme jako chuťovku, svačinku nebo se zeleninovým salátem či bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Chuťovky Zdravě i chutně Z mléka / sýra Ze zeleniny Dietní Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Dietní Děti Vegetariáni Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cuketa Mléko Olej Strouhanka Sýr žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Cuketové hody

Cuketové hody

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Dresing

Dresing

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
57
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Rychlé langoše
Rychlé langoše
29
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
28
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Pečená sekaná na houbách
Pečená sekaná na houbách
Pečená sekaná v zelenině
Pečená sekaná v zelenině
Pečená třešňová omeleta
Pečená třešňová omeleta
Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami
Pečená vepřová kolena s fenyklem a…
Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři
Pečená vepřová panenka ve slanině na…
  • Recepty.cz
  • Pečená sýrová cuketa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact