Papriky omyjeme, překrojíme na dvě půlky a vydlabeme vnitřek. Pak poskládáme do zapékací misky mírně vymazané olivovým olejem jako lodičky. Do každé lodičky vložíme plátek sýru feta tak, aby rovnoměrně pokryl celý vnitřek lodičky, každý plátek přelijeme 1 lžící zakysané smetany a nakonec lehce zaprášíme červenou mletou paprikou (pro barevnost na talíři). Před vložením do vyhřáté trouby málo podlijeme vodou (asi 4 lžíce, paprika si ještě vodu pečením pustí). Již nesolíme (sýr je slaný)! Pečeme asi 30-40 min. na 180 °C.
2
Podáváme jako předkrm nebo lehkou teplou večeři buď s bílým pečivem (vhodná je bagetka) nebo s bramborovou kaší. Zapíjíme suchým bílým vínem a vychutnáme pohodu společně prožitého večera.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michal Kapoun
|30. 8. 2010 11:30
Pro zájemce o přípravu pečené papriky bulharským způsobem v chushkopeku posílám odkaz: www.aukro.cz/item1210181441_bulharsky_cuskopek_spotrebic_na_peceni_zeleniny.html