Z mletého masa, strouhanky, vejce, cibule... a koření si řádně promícháme směs, ze které vytvoříme šišku, kterou dáme předpéct do vymazaného pekáčku na cca 30 minut do předehřáté trouby, podlijeme. Zeleninu dle vlastního výběru - podle možností a sezony očistíme, pokrájíme na větší kusy a předpečenou sekanou s ní bohatě obložíme. Zeleninu i sekanou posypeme zlehka grilovacím kořením (můžeme jen jemně osolit) a dáme péct na další cca půl hodinu, dozlatova. Podlévat už není nutné, zelenina pustí vlastní šťávu, kterou pak budeme na talíři přelévat plátky sekané a bramborovou přílohu.
2
*Výborná je i studená jako rychlé pohoštění s chlebem.
Skvělý recept, dávám za 1. Do sekané jsem přidala rohlík namočený v mléce a vajíčka jsem dala dvě, jinak jsem se držela receptu a výsledek byl vynikající. Přidávám do kuchařky a příště bude sekaná opět podle tohoto receptu.
Skvělý recept, dávám za 1. Do sekané jsem přidala rohlík namočený v mléce a vajíčka jsem dala dvě, jinak jsem se držela receptu a výsledek byl vynikající. Přidávám do kuchařky a příště bude sekaná opět podle tohoto receptu.
Jana Hajná
|10. 9. 2014 21:24
Jednička s hvězdičkou za nejlepší sekanou na světě! Zaslouženě a za všechny!
merrill
|20. 8. 2013 16:58
dlouho jsem nemela, tak skvelou sekanou, zeleniny doprucim vic nez dost, je bezva a budete mit delikatesni zalivku na brambory a nemusite podlivat <:-)
Johánková
|15. 4. 2013 13:25
Dobrý den. Děkuji za výbornou změnu, sekaná v zelenině byla výborná a mně osobně dokonce ta pečená zelenina chutnala víc než sekaná.