• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pečená rýže
Napište svůj komentář k receptu

Pečená rýže

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek rýže
    • máslo
    • 1
      ks cibule
    • masox jedna ku jedné k rýži
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
V zapékacím hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibulku a necháme zesklovatět.
2
Poté přidáme slepičí bujón, zamícháme, přisypeme propláchnutou rýži, a chvíli restujeme.
3
Poté zalijeme vroucí vodou, trošku osolíme a dáme zapékat do rozpálené trouby.
4
Rýže je opravdu vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem

Jednoduchá pečená sladká rýže s…

Rýže natural pečená v pánvi s rajčaty

Rýže natural pečená v pánvi s rajčaty

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucyyy | 23. 1. 2016 18:08

    na jak má být rozpálená ta trouba ? :-\

  • lucyyy | 23. 1. 2016 18:08

    na jak má být rozpálená ta trouba ? :-\

  • lucyyy | 23. 1. 2016 18:07

    na jak má být rozpálená ta trouba ? :-\

  • lucyyy | 23. 1. 2016 18:07

    na jak má být rozpálená ta trouba ? :-\

  • Jana | 7. 5. 2015 11:41

    Rýže je opravdu výborná,není vůbec suchá jako ta vařená.Super RECEPT :-)

  • jieny | 10. 1. 2015 11:32

    je dobrá ale před koncem vypnu troubu odkryji a nechám dójít také stačí voda nemusí být bu :-) jón

  • Hela | 7. 9. 2013 12:40

    VÝBORNÁ....konečně v 39 letech se mi podařila udělat dobrá rýže ;-) ruším rýži v sáčcích <:-)

  • Jířa | 17. 1. 2007 21:21

    Dnes jsem dělala kuře v malém pekáčku v troubě a vzpomněla si na recept, který jsem tu četla. Přihodila jsem druhý pekáček s rýží do trouby a byla příjemně překvapená. Dávám 1.

  • Jana H. | 16. 1. 2007 20:23

    Rýži připravuji jako autorka, jen nedávám bujon, ale vodu. Někdy přidám ještě česnek. Je to moc dobré.

  • Renata Kolářová | 16. 1. 2007 19:55

    Já neumím rýži ani jinak připravit. Vždy když jsem ji vařila v hrnci tak se mi buď rozvařila, nebo byla uvnitř tvrdá, nebo když ani jedno ani druhé tak byla hrozně vodnatá. Rýže z trouby nemá chybu, já do ní dávám jen půlku cibule a v ní zapíchané hřebíčky. Peču v troubě i rýži v mléku když chci dělat rýžový nákyp, když jsem vařila rýži na plotně, vždy ještě dřív než se mi rýže dovařila tak se mi mléko i při stálém míchání připálilo, v troubě se to nestane.

  • Andra | 16. 1. 2007 14:11

    Keď som mala ešte plynovú rúru, tak som robila ryžu podobným spôsobom. Cibuľu som nepražila, nechala som ju v celku a napichala som do nej klinčeky. Ryžu som osolila, zaliala vodou, pridala cibuľu s klinčekmi a prikryté som šupla do rozohriatej rúry. Nechala som ju piecť 20 minút, potom som vypla a nechala "dôjsť". Bola veľmi dobrá.

  • Jana Tomčíková | 16. 1. 2007 13:40

    Rýže dušená v troubě je opravdu nejlepší, dělám takto:spařenou rýži(na cedníku jen přelít vařící vodou) nechám oschnout, pak na lžičce másla rychle osmahnu,přidám celou cibuli se zapíchnutými hřebíčky,sůl, případně vegetu nebo kari,zaliju asi 1 a půl násobkem vařící vody a dám do trouby vyhřáté na 180° asi na 20-25 minut(hrnec je třba přikrýt pokličkou). Stejně vařím i rizoto.

  • olga lisáková | 16. 1. 2007 13:15

    Rozhodně musím vyzkoušet. Připravuji rýži podobně, jen ji vařím na plotně a nechávám dojít v peřinách. O téhle přípravě jsem již slyšela a četla, ale zatím nenarazila na základní recept. Rýži ve varných sáčcích jsem již před lety nahradila rýží sypanou, cítila jsem z ní ten igelit. A když se rýže před zalitím vodou orestuje, zůstane v ní to, co v ní zbylo po oloupání. Prý.

  • Di | 16. 1. 2007 12:13

    Pro ty, kdo tento způsob rýže již nepamatují (díky vareným sáčkům) chybí poznámka, že tekutiny je potřeba dát dvojnásobný objem než rýže.

  • Irena Klasová | 16. 1. 2007 11:10

    Kolik rýže a jak dlouho se rýže zapéká? Rýži mám ráda,s cibulí je to horší, doufám, že stačí malé množství.

  • Hana Rožníčková | 16. 1. 2007 09:47

    Dělám rýži podobně, nedávám bujón, ale zaleju vývarem a přidávám kari a hřebíček.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Máslo Masox Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

84
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
41
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
26
Makovec s ledovou polevou
Makovec s ledovou polevou

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Pečená rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact