na jak má být rozpálená ta trouba ? :-\
na jak má být rozpálená ta trouba ? :-\
na jak má být rozpálená ta trouba ? :-\
na jak má být rozpálená ta trouba ? :-\
Rýže je opravdu výborná,není vůbec suchá jako ta vařená.Super RECEPT :-)
je dobrá ale před koncem vypnu troubu odkryji a nechám dójít také stačí voda nemusí být bu :-) jón
VÝBORNÁ....konečně v 39 letech se mi podařila udělat dobrá rýže ;-) ruším rýži v sáčcích <:-)
Dnes jsem dělala kuře v malém pekáčku v troubě a vzpomněla si na recept, který jsem tu četla. Přihodila jsem druhý pekáček s rýží do trouby a byla příjemně překvapená. Dávám 1.
Rýži připravuji jako autorka, jen nedávám bujon, ale vodu. Někdy přidám ještě česnek. Je to moc dobré.
Já neumím rýži ani jinak připravit. Vždy když jsem ji vařila v hrnci tak se mi buď rozvařila, nebo byla uvnitř tvrdá, nebo když ani jedno ani druhé tak byla hrozně vodnatá. Rýže z trouby nemá chybu, já do ní dávám jen půlku cibule a v ní zapíchané hřebíčky. Peču v troubě i rýži v mléku když chci dělat rýžový nákyp, když jsem vařila rýži na plotně, vždy ještě dřív než se mi rýže dovařila tak se mi mléko i při stálém míchání připálilo, v troubě se to nestane.
Keď som mala ešte plynovú rúru, tak som robila ryžu podobným spôsobom. Cibuľu som nepražila, nechala som ju v celku a napichala som do nej klinčeky. Ryžu som osolila, zaliala vodou, pridala cibuľu s klinčekmi a prikryté som šupla do rozohriatej rúry. Nechala som ju piecť 20 minút, potom som vypla a nechala "dôjsť". Bola veľmi dobrá.
Rýže dušená v troubě je opravdu nejlepší, dělám takto:spařenou rýži(na cedníku jen přelít vařící vodou) nechám oschnout, pak na lžičce másla rychle osmahnu,přidám celou cibuli se zapíchnutými hřebíčky,sůl, případně vegetu nebo kari,zaliju asi 1 a půl násobkem vařící vody a dám do trouby vyhřáté na 180° asi na 20-25 minut(hrnec je třba přikrýt pokličkou). Stejně vařím i rizoto.
Rozhodně musím vyzkoušet. Připravuji rýži podobně, jen ji vařím na plotně a nechávám dojít v peřinách. O téhle přípravě jsem již slyšela a četla, ale zatím nenarazila na základní recept. Rýži ve varných sáčcích jsem již před lety nahradila rýží sypanou, cítila jsem z ní ten igelit. A když se rýže před zalitím vodou orestuje, zůstane v ní to, co v ní zbylo po oloupání. Prý.
Pro ty, kdo tento způsob rýže již nepamatují (díky vareným sáčkům) chybí poznámka, že tekutiny je potřeba dát dvojnásobný objem než rýže.
Kolik rýže a jak dlouho se rýže zapéká? Rýži mám ráda,s cibulí je to horší, doufám, že stačí malé množství.
Dělám rýži podobně, nedávám bujón, ale zaleju vývarem a přidávám kari a hřebíček.