• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená ryba v soli
Napište svůj komentář k receptu

Pečená ryba v soli

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená ryba v soli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg mořská sůl hrubě mletá
    • voda
    • mořská ryba

Postup přípravy receptu

1
Ryby opáchneme studenou vodou a osušíme. Do pekáče nasypeme část soli (aby bylo pokryté dno) a mírně ji postříkáme vodou - jen navlhčíme, nesmí se rozpouštět. Na vrstvu soli položíme rybky a zasypeme zbytkem soli, kterou opět navlhčíme. Ryby musí být úplně zakryté.
2
Pečeme 20 až 25 min v předehřáté troubě, dokud sůl nezačne hnědnout.
3
Po vyjmutí z trouby odstraníme horní solnou krustu a z kůže vybereme čisté maso.
4
Je to velmi dietní, rychlé a nenáročné na přípravu.
5
Ve Španělsku, odkud recept pochází, se podává s bramborami, omáčkou alioli a zeleným salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená ryba s karotkovým pyré

Pečená ryba s karotkovým pyré

Makrela (ryba) pečená na bramborách

Makrela (ryba) pečená na bramborách

Kuře na soli

Kuře na soli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Mojžíšová | 19. 3. 2009 08:24

    Díky za tip, obyčejná sůl mě nikdy nenapadla, nám to jenom s hrubou. Určitě vyzkouším.

  • Marie Fatrlová | 18. 3. 2009 15:19

    Kuře v soli znám a dělala jsem kdysi několikrát, teď byl recept u nás zapomenut, takže díky za připomínku. Používala jsem sůl obyčejnou /jiná v té době tu nebyla k dostání/ kuře bylo výborné a šťavnaté.

  • Jana Mojžíšová | 18. 3. 2009 11:32

    Ahoj Simčo, nedá se použít opakovavě, díky vodě v podstatě zkamení a pečením zhnědne. Tím, že se ale rybka peče vcelku i s kůží, moc šťávy se z ní nevypéká a zůstává šťavnatá.

  • Simča Sládková | 17. 3. 2009 22:15

    Jani - a ta sůl - dá se třeba použít opakovaně? Já už podobný recept četla o kušeti, ale vždycky mi přišlo škoda vyhodi tu sůl..... A potom taky si myslím, že se z toho masa vypeče šťáva - ta se vsákne do soli, takže není použitelná..... Pokud máš recept vyzkoušený, napiš mi prosím tě, jak to s tou šťávou je...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dietní Zdravý oběd Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mořská ryba Mořská sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Americká buchta

Americká buchta

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Americké lívance
Americké lívance

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Pečená ryba v soli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact