Ryby opáchneme studenou vodou a osušíme. Do pekáče nasypeme část soli (aby bylo pokryté dno) a mírně ji postříkáme vodou - jen navlhčíme, nesmí se rozpouštět. Na vrstvu soli položíme rybky a zasypeme zbytkem soli, kterou opět navlhčíme. Ryby musí být úplně zakryté.
2
Pečeme 20 až 25 min v předehřáté troubě, dokud sůl nezačne hnědnout.
3
Po vyjmutí z trouby odstraníme horní solnou krustu a z kůže vybereme čisté maso.
4
Je to velmi dietní, rychlé a nenáročné na přípravu.
5
Ve Španělsku, odkud recept pochází, se podává s bramborami, omáčkou alioli a zeleným salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Mojžíšová
|19. 3. 2009 08:24
Díky za tip, obyčejná sůl mě nikdy nenapadla, nám to jenom s hrubou. Určitě vyzkouším.
Marie Fatrlová
|18. 3. 2009 15:19
Kuře v soli znám a dělala jsem kdysi několikrát, teď byl recept u nás zapomenut, takže díky za připomínku. Používala jsem sůl obyčejnou /jiná v té době tu nebyla k dostání/ kuře bylo výborné a šťavnaté.
Jana Mojžíšová
|18. 3. 2009 11:32
Ahoj Simčo, nedá se použít opakovavě, díky vodě v podstatě zkamení a pečením zhnědne. Tím, že se ale rybka peče vcelku i s kůží, moc šťávy se z ní nevypéká a zůstává šťavnatá.
Simča Sládková
|17. 3. 2009 22:15
Jani - a ta sůl - dá se třeba použít opakovaně? Já už podobný recept četla o kušeti, ale vždycky mi přišlo škoda vyhodi tu sůl..... A potom taky si myslím, že se z toho masa vypeče šťáva - ta se vsákne do soli, takže není použitelná..... Pokud máš recept vyzkoušený, napiš mi prosím tě, jak to s tou šťávou je...