• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečená ryba v soli
Napište svůj komentář k receptu

Pečená ryba v soli

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená ryba v soli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg mořská sůl hrubě mletá
    • voda
    • mořská ryba

Postup přípravy receptu

1
Ryby opáchneme studenou vodou a osušíme. Do pekáče nasypeme část soli (aby bylo pokryté dno) a mírně ji postříkáme vodou - jen navlhčíme, nesmí se rozpouštět. Na vrstvu soli položíme rybky a zasypeme zbytkem soli, kterou opět navlhčíme. Ryby musí být úplně zakryté.
2
Pečeme 20 až 25 min v předehřáté troubě, dokud sůl nezačne hnědnout.
3
Po vyjmutí z trouby odstraníme horní solnou krustu a z kůže vybereme čisté maso.
4
Je to velmi dietní, rychlé a nenáročné na přípravu.
5
Ve Španělsku, odkud recept pochází, se podává s bramborami, omáčkou alioli a zeleným salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená ryba s karotkovým pyré

Pečená ryba s karotkovým pyré

Makrela (ryba) pečená na bramborách

Makrela (ryba) pečená na bramborách

Kuře na soli

Kuře na soli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Mojžíšová | 19. 3. 2009 08:24

    Díky za tip, obyčejná sůl mě nikdy nenapadla, nám to jenom s hrubou. Určitě vyzkouším.

  • Marie Fatrlová | 18. 3. 2009 15:19

    Kuře v soli znám a dělala jsem kdysi několikrát, teď byl recept u nás zapomenut, takže díky za připomínku. Používala jsem sůl obyčejnou /jiná v té době tu nebyla k dostání/ kuře bylo výborné a šťavnaté.

  • Jana Mojžíšová | 18. 3. 2009 11:32

    Ahoj Simčo, nedá se použít opakovavě, díky vodě v podstatě zkamení a pečením zhnědne. Tím, že se ale rybka peče vcelku i s kůží, moc šťávy se z ní nevypéká a zůstává šťavnatá.

  • Simča Sládková | 17. 3. 2009 22:15

    Jani - a ta sůl - dá se třeba použít opakovaně? Já už podobný recept četla o kušeti, ale vždycky mi přišlo škoda vyhodi tu sůl..... A potom taky si myslím, že se z toho masa vypeče šťáva - ta se vsákne do soli, takže není použitelná..... Pokud máš recept vyzkoušený, napiš mi prosím tě, jak to s tou šťávou je...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dietní Zdravý oběd Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mořská ryba Mořská sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
18
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Pečená ryba v soli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact