• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená ryba v soli
Napište svůj komentář k receptu

Pečená ryba v soli

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená ryba v soli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg mořská sůl hrubě mletá
    • voda
    • mořská ryba

Postup přípravy receptu

1
Ryby opáchneme studenou vodou a osušíme. Do pekáče nasypeme část soli (aby bylo pokryté dno) a mírně ji postříkáme vodou - jen navlhčíme, nesmí se rozpouštět. Na vrstvu soli položíme rybky a zasypeme zbytkem soli, kterou opět navlhčíme. Ryby musí být úplně zakryté.
2
Pečeme 20 až 25 min v předehřáté troubě, dokud sůl nezačne hnědnout.
3
Po vyjmutí z trouby odstraníme horní solnou krustu a z kůže vybereme čisté maso.
4
Je to velmi dietní, rychlé a nenáročné na přípravu.
5
Ve Španělsku, odkud recept pochází, se podává s bramborami, omáčkou alioli a zeleným salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená ryba s karotkovým pyré

Pečená ryba s karotkovým pyré

Makrela (ryba) pečená na bramborách

Makrela (ryba) pečená na bramborách

Kuře na soli

Kuře na soli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Mojžíšová | 19. 3. 2009 08:24

    Díky za tip, obyčejná sůl mě nikdy nenapadla, nám to jenom s hrubou. Určitě vyzkouším.

  • Marie Fatrlová | 18. 3. 2009 15:19

    Kuře v soli znám a dělala jsem kdysi několikrát, teď byl recept u nás zapomenut, takže díky za připomínku. Používala jsem sůl obyčejnou /jiná v té době tu nebyla k dostání/ kuře bylo výborné a šťavnaté.

  • Jana Mojžíšová | 18. 3. 2009 11:32

    Ahoj Simčo, nedá se použít opakovavě, díky vodě v podstatě zkamení a pečením zhnědne. Tím, že se ale rybka peče vcelku i s kůží, moc šťávy se z ní nevypéká a zůstává šťavnatá.

  • Simča Sládková | 17. 3. 2009 22:15

    Jani - a ta sůl - dá se třeba použít opakovaně? Já už podobný recept četla o kušeti, ale vždycky mi přišlo škoda vyhodi tu sůl..... A potom taky si myslím, že se z toho masa vypeče šťáva - ta se vsákne do soli, takže není použitelná..... Pokud máš recept vyzkoušený, napiš mi prosím tě, jak to s tou šťávou je...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Dietní Zdravý oběd Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mořská ryba Mořská sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Makový jablečník

Makový jablečník

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

119
Dýňová tortila
Dýňová tortila
107
Máslové řízky
Máslové řízky
75
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
25
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Pečená ryba v soli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact