g
rebarbora
tenké stvoly nakrájené na 6–8cm kousky
1
lžíce
moučkový cukr
40
g
zázvor
čerstvý, oloupaný a najemno nakrájený
1
ks
zelená chilli paprička
nakrájená
2
ks
pomeranč
ideálně v biokvalitě
150
g
cukr krupice
150
ml
jablečný ocet
2
ks
mrkev
velká, nastrouhaná nebo nakrájená na tenké nitky
0,50
l
olej arašídový
na smažení
4
ks
filety
mořského ďasa nebo jiné bělomasé ryby
1
lžíce
olivový olej
3
lžíce
máslo
studené
80
g
mangold
malé lístky
sůl
Postup přípravy receptu
1
Kousky rebarbory posypte cukrem a pečte v troubě předehřáté na 100 °C asi 30 až 40 minut.
2
Svařte spolu 150 ml pomerančové šťávy, kůru nastrouhanou z poloviny pomeranče, cukrem a octem, asi 3 minuty, pak propasírujte. Povařte ještě 2 minuty s chilli papričkou a zázvorem, sejměte z ohně a vložte rebarboru.
3
Nitky mrkve osmažte dokřupava v kastrůlku s rozpáleným arašídovým olejem, nechte okapat a osolte. Kousky ryby osmažte na olivovém oleji na středním plameni. Rebarboru rozdělte na talíře, odvar svařte a máslo zašlehejte, vlijte na talíře a doplňte mangoldem, rybou a nitkami mrkve.