• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená reveň s mořským ďasem
Napište svůj komentář k receptu

Pečená reveň s mořským ďasem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená reveň s mořským ďasem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g rebarbora tenké stvoly nakrájené na 6–8cm kousky
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 40
      g zázvor čerstvý, oloupaný a najemno nakrájený
    • 1
      ks zelená chilli paprička nakrájená
    • 2
      ks pomeranč ideálně v biokvalitě
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      ml jablečný ocet
    • 2
      ks mrkev velká, nastrouhaná nebo nakrájená na tenké nitky
    • 0,50
      l olej arašídový na smažení
    • 4
      ks filety mořského ďasa nebo jiné bělomasé ryby
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce máslo studené
    • 80
      g mangold malé lístky
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kousky rebarbory posypte cukrem a pečte v troubě předehřáté na 100 °C asi 30 až 40 minut.
2
Svařte spolu 150 ml pomerančové šťávy, kůru nastrouhanou z poloviny pomeranče, cukrem a octem, asi 3 minuty, pak propasírujte. Povařte ještě 2 minuty s chilli papričkou a zázvorem, sejměte z ohně a vložte rebarboru.
3
Nitky mrkve osmažte dokřupava v kastrůlku s rozpáleným arašídovým olejem, nechte okapat a osolte. Kousky ryby osmažte na olivovém oleji na středním plameni. Rebarboru rozdělte na talíře, odvar svařte a máslo zašlehejte, vlijte na talíře a doplňte mangoldem, rybou a nitkami mrkve.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená kachna s červeným zelím

Pečená kachna s červeným zelím

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rýže natural pečená v pánvi s rajčaty

Rýže natural pečená v pánvi s rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Červen Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Šlehání Výjimečný den Návštěva Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Filety Jablečný ocet Mangold Máslo Moučkový cukr Mrkev Olej arašídový Olivový olej Pomeranč Rebarbora Sůl Zázvor Zelená chilli paprička
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

291
Máslové řízky
Máslové řízky
214
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
113
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená růžišková kapusta
Pečená růžišková kapusta
Pečená ryba s karotkovým pyré
Pečená ryba s karotkovým pyré
Pečená řepa s česnekem a fetou
Pečená řepa s česnekem a fetou
  • Recepty.cz
  • Pečená reveň s mořským ďasem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact