• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Pečená pražma s mangovou salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pečená pražma s mangovou salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud milujete ryby, určitě vyzkoušejte tento skvělý recept na pečenou pražmu podle časopisu F.O.O.D. Pokrm je výtečnou letní večeří, který dává prostor vaší kulinární kreativitě. Místo pražmy můžete připravit např. pstruha nebo sivena, petrželku zase nahradit koriandrem.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pražma menší
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 1
      ks mango větší zralé
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 400
      g fazole červené v nálevu
    • sůl a pepř
    • šťáva z 1/2 citronu + citron k podávání

Postup přípravy receptu

1
Ryby opláchněte, dobře osušte, do každého boku udělejte ostrým nožem tři zářezy, osolte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Do mixéru dejte polovinu listů petrželky, česnek, 4 lžíce oleje, sůl a pepř a vše nahrubo umixujte. Pastu vetřete rybám do zářezů. Ryby pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Mezitím připravte salsu. Mango oloupejte a pokrájejte na menší kostičky, cibuli a zbytek petrželky nasekejte nadrobno, rajčata nakrájejte na čtvrtiny. Vše dejte do mísy, přidejte slité a propláchnuté fazole, zalije citronovou šťávou, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Pečené pražmy podávejte se salsou, můžete je ještě zakápnout citronem.

RADA: Krájení cibule

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pražma na grilu se zeleninou

Pražma na grilu se zeleninou

Pražma na citronu a rajčatech

Pražma na citronu a rajčatech

Pražma na bramborách pečená

Pražma na bramborách pečená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Cherry rajčátka Fazole Mango Olivový olej Petrželka Pražma Šťáva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Mražená káva

Mražená káva

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Doporučujeme

95 minut
Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

60 minut
Vosí hnízda III.

Vosí hnízda III.

95 minut
Čokoládové crinkles

Čokoládové crinkles

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

30 minut
Kokosky podle časopisu F.O.O.D.

Kokosky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

30 minut
Rumové kuličky s kokosem

Rumové kuličky s kokosem

Poslední sledované recepty

39
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
33
Vosí hnízda
Vosí hnízda
28
Vaječný koňak
Vaječný koňak
24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vosí hnízda 4x jinak: Klasická, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 4x jinak: Klasická, s čokoládou,…
Fit cukroví 4x jinak: Vyzkoušejte zdravější vosí hnízda, marokánky, kakaové pralinky nebo matcha kuličky
Fit cukroví 4x jinak: Vyzkoušejte zdravější vosí…
Kvíz: Vyznáte se ve vánočním cukroví? Otestujte se!
Kvíz: Vyznáte se ve vánočním cukroví? Otestujte…
Nestíháte vařit? Udělejte eintopf! Je rychlý, chutný a stačí na něj jeden hrnec
Nestíháte vařit? Udělejte eintopf! Je rychlý,…
AHA.cz Zvrat u Aničky Slováčkové: Nečekaný odlet do zahraničí

Zvrat u Aničky Slováčkové: Nečekaný odlet do zahraničí

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování koupelových bomb Kneipp? V koupelnách zavládlo nadšení!

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování koupelových bomb Kneipp? V koupelnách zavládlo nadšení!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho okradou a kdo si polepší vánočním bonusem?

Horoskop na další týden: Koho okradou a kdo si polepší vánočním bonusem?

Ženy.cz Hádka o nok i běh v kalhotkách: 12 filmových momentů, bez kterých si neumíme představit Vánoce

Hádka o nok i běh v kalhotkách: 12 filmových momentů, bez kterých si neumíme představit Vánoce

Blesk.cz Zemřel moderátor Zbyněk Merunka (†73): Zabila ho vzácná nemoc

Zemřel moderátor Zbyněk Merunka (†73): Zabila ho vzácná nemoc

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho okradou a kdo si polepší vánočním bonusem?

Horoskop na další týden: Koho okradou a kdo si polepší vánočním bonusem?

Další doporučené recepty:

Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená reveň s mořským ďasem
Pečená reveň s mořským ďasem
  • Recepty.cz
  • Pečená pražma s mangovou salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact