• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečená pražma s mangovou salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pečená pražma s mangovou salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud milujete ryby, určitě vyzkoušejte tento skvělý recept na pečenou pražmu podle časopisu F.O.O.D. Pokrm je výtečnou letní večeří, který dává prostor vaší kulinární kreativitě. Místo pražmy můžete připravit např. pstruha nebo sivena, petrželku zase nahradit koriandrem.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pražma menší
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 1
      ks mango větší zralé
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 400
      g fazole červené v nálevu
    • sůl a pepř
    • šťáva z 1/2 citronu + citron k podávání

Postup přípravy receptu

1
Ryby opláchněte, dobře osušte, do každého boku udělejte ostrým nožem tři zářezy, osolte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Do mixéru dejte polovinu listů petrželky, česnek, 4 lžíce oleje, sůl a pepř a vše nahrubo umixujte. Pastu vetřete rybám do zářezů. Ryby pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Mezitím připravte salsu. Mango oloupejte a pokrájejte na menší kostičky, cibuli a zbytek petrželky nasekejte nadrobno, rajčata nakrájejte na čtvrtiny. Vše dejte do mísy, přidejte slité a propláchnuté fazole, zalije citronovou šťávou, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Pečené pražmy podávejte se salsou, můžete je ještě zakápnout citronem.

RADA: Krájení cibule

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pražma na grilu se zeleninou

Pražma na grilu se zeleninou

Pražma na citronu a rajčatech

Pražma na citronu a rajčatech

Pražma na bramborách pečená

Pražma na bramborách pečená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Cherry rajčátka Fazole Mango Olivový olej Petrželka Pražma Šťáva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

České kuře pečené

České kuře pečené

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

83
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
19
Máslové řízky
Máslové řízky
19
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty,…
17
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki

Zajímavé články

Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená reveň s mořským ďasem
Pečená reveň s mořským ďasem
  • Recepty.cz
  • Pečená pražma s mangovou salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact