• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená pražma s mangovou salsou
Napište svůj komentář k receptu

Pečená pražma s mangovou salsou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud milujete ryby, určitě vyzkoušejte tento skvělý recept na pečenou pražmu podle časopisu F.O.O.D. Pokrm je výtečnou letní večeří, který dává prostor vaší kulinární kreativitě. Místo pražmy můžete připravit např. pstruha nebo sivena, petrželku zase nahradit koriandrem.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks pražma menší
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 1
      ks mango větší zralé
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 400
      g fazole červené v nálevu
    • sůl a pepř
    • šťáva z 1/2 citronu + citron k podávání

Postup přípravy receptu

1
Ryby opláchněte, dobře osušte, do každého boku udělejte ostrým nožem tři zářezy, osolte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Do mixéru dejte polovinu listů petrželky, česnek, 4 lžíce oleje, sůl a pepř a vše nahrubo umixujte. Pastu vetřete rybám do zářezů. Ryby pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Mezitím připravte salsu. Mango oloupejte a pokrájejte na menší kostičky, cibuli a zbytek petrželky nasekejte nadrobno, rajčata nakrájejte na čtvrtiny. Vše dejte do mísy, přidejte slité a propláchnuté fazole, zalije citronovou šťávou, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Pečené pražmy podávejte se salsou, můžete je ještě zakápnout citronem.

RADA: Krájení cibule

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pražma na grilu se zeleninou

Pražma na grilu se zeleninou

Pražma na citronu a rajčatech

Pražma na citronu a rajčatech

Pražma na bramborách pečená

Pražma na bramborách pečená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Cherry rajčátka Fazole Mango Olivový olej Petrželka Pražma Šťáva Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Domácí perník

Domácí perník

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

341
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
43
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
39
Červená řepa se zelím
Červená řepa se zelím

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Pečená reveň s mořským ďasem
Pečená reveň s mořským ďasem
  • Recepty.cz
  • Pečená pražma s mangovou salsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact