• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Pečená mrkev s petrželkovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pečenou mrkev si nejvíce vychutnáte jako lehkou chuťovku. Skvěle se ale hodí také jako příloha například ke šťavnatému steaku. Sladkost mrkve, která je umocněná pečením, doplňuje v tomto receptu svěží petrželkové pesto provoněné praženými vlašskými ořechy. Pokud máte rádi neotřelé kombinace chutí, tento pokrm vás jistě osloví.

Suroviny

2 porce
    • 500
      g mrkev
    • olivový olej
    • 2
      lžička římský kmín
    • 2
      hrst vlašské ořechy
    • 1
      svazek petrželka
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Mrkev dobře umyjte a podélně rozkrojte na poloviny, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a posypte římským kmínem. Rukama promíchejte, aby se každá mrkev dobře obalila, pak je rovnoměrně rozložte vedle sebe. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 25 minut. Mrkve by měly změknout a na koncích lehce zkaramelizovat, ale stále zůstat na skus.

RADA: Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

2
Mezitím připravte pesto. Ořechy nasucho opražte na pánvi, stačí, aby se rozvoněly. Do mixéru dejte otrhané listy z petrželkové natě, stroužky česneku, polovinu opražených ořechů, asi 100 ml olivového oleje, sůl a pepř. Vše rozmixujte. Podle potřeby přidejte olej, na zalití pečené zeleniny je lepší tekutější pesto. Pečenou mrkev nandejte na talíře, bohatě zalijte pestem a posypte zbylými ořechy.

RADA: Jak loupat česnek

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

Pečená zelenina s glazovaným bůčkem

Pečená zelenina s glazovaným bůčkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Pražení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Římský kmín Sůl Vlašské ořechy

Dušená mrkev

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Dušená mrkev

Poslední sledované recepty

62
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
61
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
47
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
29
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude slušet více a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude slušet více a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Rodinné tajemství Tomáše Zástěry: Bez bráchy by neměl práci snů!

Rodinné tajemství Tomáše Zástěry: Bez bráchy by neměl práci snů!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce
Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce
Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou salsou
  • Recepty.cz
  • Pečená mrkev s petrželkovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact