Tuto výbornou a přitom zdravou pochoutku v podobě pečených mrkví si zamilujete od prvního sousta. Originální pesto z mrkvové natě a kešu oříšků dodá pokrmu skvělou chuť. Nechybí ani nadrobená feta a opečená bagetka jako příloha.
Kešú namočte do vody asi na 30 minut. Vodu slijte, ořechy propláchněte, rozmixujte je nahrubo a zatím ponechte v mixéru. Mrkve očistěte, v míse je zalijte olivovým olejem, přidejte římský kmín a sůl a rukama promíchejte, aby se mrkev důkladně obalila.
Naskládejte ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20 minut.
2
Mezitím připravte pesto. Asi polovinu mrkvové natě dobře opláchněte a osušte, nasekejte nahrubo, případně zbavte silných stonků a přidejte do mixéru k ořechům. Zalijte asi 100 ml olivového oleje, přidejte sůl a pepř a rozmixujte. Podle potřeby přidejte olej nebo trochu natě, případně dochuťte.