• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tuto výbornou a přitom zdravou pochoutku v podobě pečených mrkví si zamilujete od prvního sousta. Originální pesto z mrkvové natě a kešu oříšků dodá pokrmu skvělou chuť. Nechybí ani nadrobená feta a opečená bagetka jako příloha.

Suroviny

4 porce
    • 1
      hrst kešu oříšky
    • 2
      svazek mrkev i s natí
    • olivový olej
    • 2
      lžička římský kmín
    • 100
      g sýr feta
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta k podávání

Postup přípravy receptu

1
Kešú namočte do vody asi na 30 minut. Vodu slijte, ořechy propláchněte, rozmixujte je nahrubo a zatím ponechte v mixéru. Mrkve očistěte, v míse je zalijte olivovým olejem, přidejte římský kmín a sůl a rukama promíchejte, aby se mrkev důkladně obalila. Naskládejte ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 20 minut.
2
Mezitím připravte pesto. Asi polovinu mrkvové natě dobře opláchněte a osušte, nasekejte nahrubo, případně zbavte silných stonků a přidejte do mixéru k ořechům. Zalijte asi 100 ml olivového oleje, přidejte sůl a pepř a rozmixujte. Podle potřeby přidejte olej nebo trochu natě, případně dochuťte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní pečenou cizrnu

3
Na upečenou mrkev nadrobte fetu, podávejte s pestem a opečenou bagetou.
4
Tip: Pesto z mrkvové natě si připravte do zásoby, hodí se na těstoviny k masu i jen tak na chleba.

RADA: Tipy, jak skladovat zeleninu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem

Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem

Pikantní kořeněná mrkev

Pikantní kořeněná mrkev

Hořčičná pečená mrkev

Hořčičná pečená mrkev

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Kešu oříšky Mrkev Olivový olej Pepř mletý Římský kmín Sůl Sýr feta

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

579
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
213
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
169
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
104
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Odcizování Čvančarové s Čadkem graduje! Dusno v přímém přenosu

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Monika Absolonová: Kšeft ve StarDance!

Monika Absolonová: Kšeft ve StarDance!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Pečená kuřecí stehna
Pečená kuřecí stehna
Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce
Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce
Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená perlička s kaštany a foie gras
Pečená plec (nejen) s jablky
Pečená plec (nejen) s jablky
  • Recepty.cz
  • Pečená mrkev s mrkvovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact