Makrelu nasolíme, opepříme, posypeme paprikou (já používám uzenou papriku - dodá vynikající chuť uzeniny), potřeme česnekem. Vnitřek makrely obložíme plátky cibule (na 1 makrelu půl cibule) a jedním na plátky pokrájeným tvarůžkem.
2
Makrelu zabalíme do alobalu s plátkem másla. Dáme do zapékací misky, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 30-45 minut. Podáváme s pečenými bramborami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Blanka Sobotková
|25. 9. 2009 22:37
Markéto, s uzenou makrelou nemám zkušenosti jako tepelně upravenou. Používám ji pouze ve studené kuchyni. V tomto receptu bych uzenou makrelu raději nezkoušela. Myslím, že nic nezkazíte, použijete-li místo uzené papriky papriku obyčejnou.
Markéta H.
|24. 9. 2009 08:24
Zajímavý recept, ráda bych ho vyzkoušela, uzenou papriku tu neseženu ale napadlo mě, zda bych mohla použít makrelu již uzenou, zkrátit dobu pečení a použít papriku klasickou. Myslíte, že by to šlo? Děkuji
ladislava staffenová
|22. 11. 2008 22:26
Tak tohle si dám rovnou do oblíbených, protože tvarůžky v jakékoli podobě se u nás můžou. Ještě musím sehnat uzenou papriku, zatím jsem na ni narazila jen na internetu, v prodejnách na mě koukaj jak .... a to myslím jak hyper...,super..i menší markety. Asi budu muset počkat na trhy.
Blanka Sobotková
|21. 11. 2008 20:48
Já kupuji koření uzená paprika ve speciálním obchodu s kořením "Koření od Sindibáda".
Leona Machová
|21. 11. 2008 11:57
Pro Silvu: já ji kupuji v obchodě s kořením, prodává se v průhledném obale a nebo v plechové krabičce. Podívejte se spíše v hypermarketech, kde jsou takové ty stánky s kořením.
Sylva P.
|21. 11. 2008 09:40
Prosím, to koření uzená paprika je od jaké firmy a kde ho kupujete? Díky