• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce bílé víno 2-3
    • 150
      g anglická slanina Slaniny či špeku
    • rozmarýn čerstvý - lžička sušeného
    • 5
      stroužek česnek Na plátky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Římský hrnec si necháme namočit dle návodu a mezitím si připravíme umytá a osušená kuřecí stehna tak, že kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly. Maso lehce a stejnoměrně osolte a opepřete.
2
Pokud použijete olej, tak stehna přelijte olejem a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat. Pokud použijeme slaninu či špek, tak marinování vynecháme. Slaninu, nebo špek si pokrájíme na malé kostky a zasypeme stehna. Přidáme bílé víno a vložíme římský hrnec péct do trouby. Pečeme asi 55 minut při 220 °C, následně odkryjeme a dopékáme kůžičku dalších asi 20 minut.
3
Podáváme z různě upravenými bramborami, rýží a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková | 24. 4. 2007 09:04

    Jarda má pravdu, tuk se může úplně vynechat. Když jsem poprvé pekla v římáku celé kuře, tak jsem koukala kolik tuku se z něj vypeklo a šťáva byla vynikající.Takže Jano římák je pro jaterní dietu vhodný.

  • Jaroslav Pelcman | 24. 4. 2007 08:31

    Jano, není vůbec nutné dávat do římského hrnce tuk, ani slaninu či špek. Pokrm se nepřipálí díky tomu, že hliněná nádoba se máčí na nějaký čas do vody. Na druhou stranu, tak tyhle nezdravé věcičky dají pokrmu zase malinko jiný šmak.

  • Jana Hrouzková | 20. 4. 2007 18:45

    Všude se píše,jak se v římském hrnci vaří bez tuku,ale v hodně receptech je olej zastoupený. Je tedy nebo není nutný? Co se stane, když ho tam nepřidám? Syn má jaterní dietu a olej musíme úplně vypustit. Děkuji.

  • Jana Koubová Koubová | 27. 1. 2007 22:40

    Kuřecí stehna je možno péct rovnou s bramborami, ušetří se nádobí a je to dobré. Jana K.

  • Airan | 4. 7. 2006 17:09

    Pro mne vsechna jidla v rimskym hrnci (proste ve vsech kameninovych nadobach) jsou lepsi na chut, nemuzu si pomoct:-) A na rozmarinu - to musi byt chut a vune..:-)

  • Jitka Malinová | 28. 6. 2006 10:25

    Římský hrnec mám glazovaný uvnitř, poklička už né, ale ta hlína už je nějak upravená, že se nemusí namáčet. Při pečení se nemusí podlévat a ani dávat žádný tuk.

  • Jaroslav Pelcman | 28. 6. 2006 08:15

    Římský hrnec je nádoba tvaru klasického nebo podobného tvaru plechovému pekáči. Je vyrobena z neglazované keramiky. Tedy vlastně jen z hlíny. Hlína ale musí mít schopnost nasáknout vodu. Hrnec má vždy samostatné dno a víko, které by do sebe měly zapadat. Římský hrnec je vhodný pro všechny, kteří trpí žlučníkovým onemocněním, jsou na redukčních dietách nebo jen snaží žít zdravě.

  • Anina | 27. 6. 2006 14:06

    Co je to ten římský hrnec a v čem je lepší ???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno Česnek Kuřecí stehna Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

74
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
40
Salát do ruky
Salát do ruky
36
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechová roláda
29
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
29
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact