• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce bílé víno 2-3
    • 150
      g anglická slanina Slaniny či špeku
    • rozmarýn čerstvý - lžička sušeného
    • 5
      stroužek česnek Na plátky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Římský hrnec si necháme namočit dle návodu a mezitím si připravíme umytá a osušená kuřecí stehna tak, že kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly. Maso lehce a stejnoměrně osolte a opepřete.
2
Pokud použijete olej, tak stehna přelijte olejem a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat. Pokud použijeme slaninu či špek, tak marinování vynecháme. Slaninu, nebo špek si pokrájíme na malé kostky a zasypeme stehna. Přidáme bílé víno a vložíme římský hrnec péct do trouby. Pečeme asi 55 minut při 220 °C, následně odkryjeme a dopékáme kůžičku dalších asi 20 minut.
3
Podáváme z různě upravenými bramborami, rýží a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková | 24. 4. 2007 09:04

    Jarda má pravdu, tuk se může úplně vynechat. Když jsem poprvé pekla v římáku celé kuře, tak jsem koukala kolik tuku se z něj vypeklo a šťáva byla vynikající.Takže Jano římák je pro jaterní dietu vhodný.

  • Jaroslav Pelcman | 24. 4. 2007 08:31

    Jano, není vůbec nutné dávat do římského hrnce tuk, ani slaninu či špek. Pokrm se nepřipálí díky tomu, že hliněná nádoba se máčí na nějaký čas do vody. Na druhou stranu, tak tyhle nezdravé věcičky dají pokrmu zase malinko jiný šmak.

  • Jana Hrouzková | 20. 4. 2007 18:45

    Všude se píše,jak se v římském hrnci vaří bez tuku,ale v hodně receptech je olej zastoupený. Je tedy nebo není nutný? Co se stane, když ho tam nepřidám? Syn má jaterní dietu a olej musíme úplně vypustit. Děkuji.

  • Jana Koubová Koubová | 27. 1. 2007 22:40

    Kuřecí stehna je možno péct rovnou s bramborami, ušetří se nádobí a je to dobré. Jana K.

  • Airan | 4. 7. 2006 17:09

    Pro mne vsechna jidla v rimskym hrnci (proste ve vsech kameninovych nadobach) jsou lepsi na chut, nemuzu si pomoct:-) A na rozmarinu - to musi byt chut a vune..:-)

  • Jitka Malinová | 28. 6. 2006 10:25

    Římský hrnec mám glazovaný uvnitř, poklička už né, ale ta hlína už je nějak upravená, že se nemusí namáčet. Při pečení se nemusí podlévat a ani dávat žádný tuk.

  • Jaroslav Pelcman | 28. 6. 2006 08:15

    Římský hrnec je nádoba tvaru klasického nebo podobného tvaru plechovému pekáči. Je vyrobena z neglazované keramiky. Tedy vlastně jen z hlíny. Hlína ale musí mít schopnost nasáknout vodu. Hrnec má vždy samostatné dno a víko, které by do sebe měly zapadat. Římský hrnec je vhodný pro všechny, kteří trpí žlučníkovým onemocněním, jsou na redukčních dietách nebo jen snaží žít zdravě.

  • Anina | 27. 6. 2006 14:06

    Co je to ten římský hrnec a v čem je lepší ???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno Česnek Kuřecí stehna Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Rajčatový salát s bazalkou

Rajčatový salát s bazalkou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
51
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
50
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
29
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
28
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact