rách přeberte, důkladně propláchněte a namočte přes noc do vody. Ze všech surovin umíchejte marinádu. Maso osolte, opepřete a potřete olejem, naložte do marinády.
2
Na druhý den hrách slijte, zalijte 500 ml vody, přidejte bobkový list a drcený česnek a 5 minut vařte – míchejte přitom ode dna. Mezitím na oleji osmahněte nasekanou cibuli a nechte na něm rozvonět majoránku s libečkem. Přidejte k hrachu, 5 minut společně povařte, vyjměte bobkový list a rozmixujte. Ochuťte solí a pepřem. Troubu rozehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vytřete olejem.
3
Maso do ní dejte i s marinádou a upečte jej, pak nakrájejte na plátky. Rozdělte na talíře i s pyré, přelijte výpekem a podávejte s pečivem nebo bramborami.