Pokud máte krůtí stehno, vykostěte jej. Změklé máslo smíchejte s bylinkami, česnekem, solí a pepřem.
2
Vmáčkněte krůtě pod kůži a rozprostřete po celé ploše.
3
Maso osolte, opepřete, v pekáči na něj rozložte plátky slaniny. Podlijte vývarem a pečte při 190 °C, asi 40 minut. Pak odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a upečte.
4
Propláchněte čočku a každou zvlášť uvařte. Smíchejte je a ochuťte octem, solí a pepřem. Vmíchejte 2 lžíce oleje. Mrkev a řepu nakrájejte na kolečka, karotku nechte v celku.
5
Papriku nakrájejte na kostičky. Kolečka mrkve a řepy povařte 4 minuty v osolené vodě, nechte okapat a spolu s paprikou orestujte na zbylém oleji.
6
Směs přidejte do čočky. Ve vroucí osolené vodě uvařte do poloměkka karotku, pak ji poduste na pánvi s máslem. Podávejte