• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená krůta podle kanadského receptu
Napište svůj komentář k receptu

Pečená krůta podle kanadského receptu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená krůta podle kanadského receptu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6,50
      kg krůtí maso celá krůta
    • 1
      ks cibule nakrájená na čtvrtky
    • 2
      ks celer stonek - na špalíčky
    • 2
      lžička šalvěj sušená
    • 1
      lžička majoránka
    • 50
      ml máslo rozpuštěné
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka
    • 500
      ml masox kuřecí nebo zeleninový
    • 75
      ml hladká mouka
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet

Postup přípravy receptu

1
Z krůty vyjmeme drůbky (jatýrka, žaludek, srdíčko a krk) necháme na polévku. Krůtu umyjeme a vysušíme papírovou utěrkou. Cibuli, celer a polovinu koření vložíme do krůty, nohy můžeme svázat provázkem, a křídla vložíme pod krůtu. Dáme do vymazaného pekáče, prsama nahoru. Smícháme zbytek koření s máslem a krůtu pomažeme. (Toto si můžeme připravit den před pečením a uložit do lednice.)
2
Pečeme při teplotě 160 °C. Potíráme rozpuštěným máslem s kořením, každých 30 minut. Pečeme asi 3-3/12 hodihy. Máme-li teploměr, měl by ukazovat 77 °C, když je krůta upečená.
3
Upečenou krůtu přendáme na prkénko, a přikryjeme alobalem; krůtu necháme na prkénku asi půl hodiny, aby se šťáva "zatáhla". Potom krůtu nejlépe elektrickým nožem krájíme na plátky. Nejdříve odkrojíme stehna, ty můžeme nechat vcelku, a začneme od prsou. Máme tak zvlášť bílé maso a tmavé, bez kosti. Zbylé maso na kostře okrájíme na rizoto, a kostru použijeme na polévku. Tento způsob krájení je jistě mnohem účinější, než krájení na porce.
4
Omáčka: z pekáče slijeme šťávu, tuk částečně slijeme, necháme si tak asi 1/4 hrnku. Do zbytku šťávy přidáme vývar, abychom měli asi 3/4 l tekutiny. Zbytek tuku (1/4) hrnku nalijeme zpět do pekáče, zamícháme mouku, majoránku, šalvěj a pepř. Povaříme 1 minutu; vařečkou zeškrabeme veškeré výpečky v pekáči a po částech vmícháme vinný ocet. Na mírném ohni povaříme za častého míchání 10 minut. Přecedíme a podáváme z krůtou.
5
Nádivka: ořechová nádivka se sušeným ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Pečená krůta s čočkovým salátem

Pečená krůta s čočkovým salátem

Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Čokoládový dort podle italského…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pupen Hons | 10. 4. 2006 20:46

    Já bych si dal říct:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Celer Cibule Hladká mouka Krůtí maso Majoránka Máslo Masox Pepř mletý Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Meteník

Meteník

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Kuskus salát

Kuskus salát

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

225
Palačinky
Palačinky
194
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
81
Maďarský guláš
Maďarský guláš
56
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
27
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Pečená krůta podle kanadského receptu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact