• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená krůta podle kanadského receptu
Napište svůj komentář k receptu

Pečená krůta podle kanadského receptu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená krůta podle kanadského receptu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6,50
      kg krůtí maso celá krůta
    • 1
      ks cibule nakrájená na čtvrtky
    • 2
      ks celer stonek - na špalíčky
    • 2
      lžička šalvěj sušená
    • 1
      lžička majoránka
    • 50
      ml máslo rozpuštěné
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka
    • 500
      ml masox kuřecí nebo zeleninový
    • 75
      ml hladká mouka
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet

Postup přípravy receptu

1
Z krůty vyjmeme drůbky (jatýrka, žaludek, srdíčko a krk) necháme na polévku. Krůtu umyjeme a vysušíme papírovou utěrkou. Cibuli, celer a polovinu koření vložíme do krůty, nohy můžeme svázat provázkem, a křídla vložíme pod krůtu. Dáme do vymazaného pekáče, prsama nahoru. Smícháme zbytek koření s máslem a krůtu pomažeme. (Toto si můžeme připravit den před pečením a uložit do lednice.)
2
Pečeme při teplotě 160 °C. Potíráme rozpuštěným máslem s kořením, každých 30 minut. Pečeme asi 3-3/12 hodihy. Máme-li teploměr, měl by ukazovat 77 °C, když je krůta upečená.
3
Upečenou krůtu přendáme na prkénko, a přikryjeme alobalem; krůtu necháme na prkénku asi půl hodiny, aby se šťáva "zatáhla". Potom krůtu nejlépe elektrickým nožem krájíme na plátky. Nejdříve odkrojíme stehna, ty můžeme nechat vcelku, a začneme od prsou. Máme tak zvlášť bílé maso a tmavé, bez kosti. Zbylé maso na kostře okrájíme na rizoto, a kostru použijeme na polévku. Tento způsob krájení je jistě mnohem účinější, než krájení na porce.
4
Omáčka: z pekáče slijeme šťávu, tuk částečně slijeme, necháme si tak asi 1/4 hrnku. Do zbytku šťávy přidáme vývar, abychom měli asi 3/4 l tekutiny. Zbytek tuku (1/4) hrnku nalijeme zpět do pekáče, zamícháme mouku, majoránku, šalvěj a pepř. Povaříme 1 minutu; vařečkou zeškrabeme veškeré výpečky v pekáči a po částech vmícháme vinný ocet. Na mírném ohni povaříme za častého míchání 10 minut. Přecedíme a podáváme z krůtou.
5
Nádivka: ořechová nádivka se sušeným ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Pečená krůta s čočkovým salátem

Pečená krůta s čočkovým salátem

Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Čokoládový dort podle italského…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pupen Hons | 10. 4. 2006 20:46

    Já bych si dal říct:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Celer Cibule Hladká mouka Krůtí maso Majoránka Máslo Masox Pepř mletý Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Čočka žravka

Čočka žravka

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Thajská polévka

Thajská polévka

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězda Specialistů Eva Leimbergerová: Přiznala ošklivý úraz! Jizva je vidět i po 14 operacích

Hvězda Specialistů Eva Leimbergerová: Přiznala ošklivý úraz! Jizva je vidět i po 14 operacích

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Pečená krůta podle kanadského receptu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact