• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená krůta podle kanadského receptu
Napište svůj komentář k receptu

Pečená krůta podle kanadského receptu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená krůta podle kanadského receptu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6,50
      kg krůtí maso celá krůta
    • 1
      ks cibule nakrájená na čtvrtky
    • 2
      ks celer stonek - na špalíčky
    • 2
      lžička šalvěj sušená
    • 1
      lžička majoránka
    • 50
      ml máslo rozpuštěné
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka
    • 500
      ml masox kuřecí nebo zeleninový
    • 75
      ml hladká mouka
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet

Postup přípravy receptu

1
Z krůty vyjmeme drůbky (jatýrka, žaludek, srdíčko a krk) necháme na polévku. Krůtu umyjeme a vysušíme papírovou utěrkou. Cibuli, celer a polovinu koření vložíme do krůty, nohy můžeme svázat provázkem, a křídla vložíme pod krůtu. Dáme do vymazaného pekáče, prsama nahoru. Smícháme zbytek koření s máslem a krůtu pomažeme. (Toto si můžeme připravit den před pečením a uložit do lednice.)
2
Pečeme při teplotě 160 °C. Potíráme rozpuštěným máslem s kořením, každých 30 minut. Pečeme asi 3-3/12 hodihy. Máme-li teploměr, měl by ukazovat 77 °C, když je krůta upečená.
3
Upečenou krůtu přendáme na prkénko, a přikryjeme alobalem; krůtu necháme na prkénku asi půl hodiny, aby se šťáva "zatáhla". Potom krůtu nejlépe elektrickým nožem krájíme na plátky. Nejdříve odkrojíme stehna, ty můžeme nechat vcelku, a začneme od prsou. Máme tak zvlášť bílé maso a tmavé, bez kosti. Zbylé maso na kostře okrájíme na rizoto, a kostru použijeme na polévku. Tento způsob krájení je jistě mnohem účinější, než krájení na porce.
4
Omáčka: z pekáče slijeme šťávu, tuk částečně slijeme, necháme si tak asi 1/4 hrnku. Do zbytku šťávy přidáme vývar, abychom měli asi 3/4 l tekutiny. Zbytek tuku (1/4) hrnku nalijeme zpět do pekáče, zamícháme mouku, majoránku, šalvěj a pepř. Povaříme 1 minutu; vařečkou zeškrabeme veškeré výpečky v pekáči a po částech vmícháme vinný ocet. Na mírném ohni povaříme za častého míchání 10 minut. Přecedíme a podáváme z krůtou.
5
Nádivka: ořechová nádivka se sušeným ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Pečená krůta s čočkovým salátem

Pečená krůta s čočkovým salátem

Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)

Čokoládový dort podle italského…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pupen Hons | 10. 4. 2006 20:46

    Já bych si dal říct:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Celer Cibule Hladká mouka Krůtí maso Majoránka Máslo Masox Pepř mletý Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

České kuře pečené

České kuře pečené

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

36
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Šopský salát
Šopský salát
28
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Pečená krůta podle kanadského receptu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact