• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená krkovička "Manželovi s láskou"
Napište svůj komentář k receptu

Pečená krkovička "Manželovi s láskou"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená krkovička "Manželovi s láskou"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • paprika - sladká
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 1
      kg vepřová krkovice Bez kosti
    • 200
      g šunka Nebo masitější anglická slanina
    • 500
      g cibule Menší cibulka
    • sádlo Nejlépe domácí

Postup přípravy receptu

1
Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Celý kus masa zabalíme do šunky nebo slaniny ze všech stran a omotáme nití. Položíme na sádlem vymazaný pekáč a kolem rozložíme na čtvrtky rozkrájené cibulky. Zalejeme rozpuštěným sádlem, cibulku poprášíme paprikou a solí. Podlejeme hrnkem vody a přikryjeme pokličkou.
2
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C půl hodiny. Pak přidáme oloupané a podélně na čtvrtky nakrájené brambory, případně opět trochu podlejeme a pečeme 3/4 hodiny. Pokličku sundáme, troubu zeslabíme na 180 °C a dopékáme do červena, zhruba ještě půl hodiny.
3
Mezitím vychladíme manželovi pivo, připravíme zeleninový salát a uprostřed stolu dáme na čtvrtku vlastnoručně napsaný název :-)) Zabírá! Recept jsem našla v nějakém časopise a upravila ho podle sebe do této podoby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Pečená kmínová krkovička

Pečená kmínová krkovička

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alča | 17. 4. 2016 14:05

    Dnes jsem pekla krkovičku k obědu a musím říci "vynikající oběd".Maso jsem také nařízla na plátky, přidala sůl,kmín a zabalila celé do šunky,nebylo potřeba ani stahovat nití.Děkuji za dobrý recept,určitě zase uvařím.

  • vzorná manželka | 17. 7. 2011 09:27

    Pro ještě větší účinek doporučiji servírovat ve spodním prádle, a po zkonzumování skočit rovnou do postýlky. Manžel bude vrnět blahem... :)

  • Vendula Foltová | 12. 12. 2009 18:56

    vynikající....taky jsem maso nařízla na plátky,mezi ně slaninu a pak celé do šunky...

  • gaba hajkova | 9. 8. 2008 17:37

    Krkovičku jsem částečně nařezala na plátky a mezi plátky navkládala anglickou slaninu a pak celé do šunky. Všem to moc chutnalo, ale pekla jsem to rozhodně déle. Dávám za 1!

  • gaba hajkova | 9. 8. 2008 17:37

    Krkovičku jsem částečně nařezala na plátky a mezi plátky navkládala anglickou slaninu a pak celé do šunky. Všem to moc chutnalo, ale pekla jsem to rozhodně déle. Dávám za 1!

  • Standa Jirásek | 6. 5. 2008 07:57

    Opravdu perfektní. Proložil jsem mezi šunku ještě plátky anglické slaniny a nemělo to chybu.

  • Hana Rožníčková | 4. 11. 2006 14:08

    Tak to už asi nestihnete....

  • sonets | 4. 11. 2006 13:27

    Recept vypadá lákavě pokusím se ho udělt dnes k obědu a dám vědět co na to chuťové buňky :))

  • Libor Skalický | 2. 7. 2006 13:03

    Báječný recept. Jen ty časy je třeba prodloužit, jinak je maso tuhé. Příště myslím maso rozpůlíme podélně a každou půlku obalíme v anglické slanině samostatně. Ale jinak - klobouk dolů, skvělý recept. Dnešní oběd moc chutnal.

  • Jana z VM | 19. 4. 2006 10:12

    A to ostatní jenom koukají a slintají, ne...?

  • Pupen Hons | 18. 4. 2006 22:37

    Airan, věrím že zabírá:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Sůl Šunka Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Bramborový salát s vejci a ředkvičkami

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

78
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
48
Americké lívance
Americké lívance
33
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Virgin mojito
Virgin mojito
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Pečená krkovička "Manželovi s láskou"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact