• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená krkovička "Manželovi s láskou"
Napište svůj komentář k receptu

Pečená krkovička "Manželovi s láskou"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená krkovička "Manželovi s láskou"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • paprika - sladká
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 1
      kg vepřová krkovice Bez kosti
    • 200
      g šunka Nebo masitější anglická slanina
    • 500
      g cibule Menší cibulka
    • sádlo Nejlépe domácí

Postup přípravy receptu

1
Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Celý kus masa zabalíme do šunky nebo slaniny ze všech stran a omotáme nití. Položíme na sádlem vymazaný pekáč a kolem rozložíme na čtvrtky rozkrájené cibulky. Zalejeme rozpuštěným sádlem, cibulku poprášíme paprikou a solí. Podlejeme hrnkem vody a přikryjeme pokličkou.
2
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C půl hodiny. Pak přidáme oloupané a podélně na čtvrtky nakrájené brambory, případně opět trochu podlejeme a pečeme 3/4 hodiny. Pokličku sundáme, troubu zeslabíme na 180 °C a dopékáme do červena, zhruba ještě půl hodiny.
3
Mezitím vychladíme manželovi pivo, připravíme zeleninový salát a uprostřed stolu dáme na čtvrtku vlastnoručně napsaný název :-)) Zabírá! Recept jsem našla v nějakém časopise a upravila ho podle sebe do této podoby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Pečená kmínová krkovička

Pečená kmínová krkovička

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alča | 17. 4. 2016 14:05

    Dnes jsem pekla krkovičku k obědu a musím říci "vynikající oběd".Maso jsem také nařízla na plátky, přidala sůl,kmín a zabalila celé do šunky,nebylo potřeba ani stahovat nití.Děkuji za dobrý recept,určitě zase uvařím.

  • vzorná manželka | 17. 7. 2011 09:27

    Pro ještě větší účinek doporučiji servírovat ve spodním prádle, a po zkonzumování skočit rovnou do postýlky. Manžel bude vrnět blahem... :)

  • Vendula Foltová | 12. 12. 2009 18:56

    vynikající....taky jsem maso nařízla na plátky,mezi ně slaninu a pak celé do šunky...

  • gaba hajkova | 9. 8. 2008 17:37

    Krkovičku jsem částečně nařezala na plátky a mezi plátky navkládala anglickou slaninu a pak celé do šunky. Všem to moc chutnalo, ale pekla jsem to rozhodně déle. Dávám za 1!

  • gaba hajkova | 9. 8. 2008 17:37

    Krkovičku jsem částečně nařezala na plátky a mezi plátky navkládala anglickou slaninu a pak celé do šunky. Všem to moc chutnalo, ale pekla jsem to rozhodně déle. Dávám za 1!

  • Standa Jirásek | 6. 5. 2008 07:57

    Opravdu perfektní. Proložil jsem mezi šunku ještě plátky anglické slaniny a nemělo to chybu.

  • Hana Rožníčková | 4. 11. 2006 14:08

    Tak to už asi nestihnete....

  • sonets | 4. 11. 2006 13:27

    Recept vypadá lákavě pokusím se ho udělt dnes k obědu a dám vědět co na to chuťové buňky :))

  • Libor Skalický | 2. 7. 2006 13:03

    Báječný recept. Jen ty časy je třeba prodloužit, jinak je maso tuhé. Příště myslím maso rozpůlíme podélně a každou půlku obalíme v anglické slanině samostatně. Ale jinak - klobouk dolů, skvělý recept. Dnešní oběd moc chutnal.

  • Jana z VM | 19. 4. 2006 10:12

    A to ostatní jenom koukají a slintají, ne...?

  • Pupen Hons | 18. 4. 2006 22:37

    Airan, věrím že zabírá:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Sůl Šunka Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

101
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
71
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
64
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
48
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
35
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Pečená krkovička "Manželovi s láskou"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact