ks
jablka
nejlépe Granny Smith, nakrájená na tenké plátky
3
ks
snítka tymiánu
1
ks
skořice
javorový sirup
na zakápnutí
jablečná zálivka
80
ml
jablečná šťáva
1
lžíce
jablečný ocet
1
lžíce
avokádo
avokádový olej
mořská sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 190 °C. Kůži na prsíčkách dobře propíchejte vidličkou, přelijte vroucí vodou a pak nechte dobře oschnout. V těžké, silnostěnné nepřilnavé pánvi pomalu opékejte prsíčka nejdříve kůží dolů. Pak otočte a nechte opéci z druhé strany. Vyjměte z pánve a osolte. Jablka rozložte do lehce olejem vytřené zapékací formy nebo pekáčku. Posypte tymiánem, přidejte svitek skořice a navrch rozložte opečená prsíčka kůží nahoru. Zakápněte trochou javorového sirupu a pečte asi 15 minut, aby se maso propeklo, ale ještě nevysušilo. Rozdělte na nahřáté talíře a přelijte zálivkou. Ozdobte bylinkami a podávejte, třeba s opékanými bramborami.