• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s červeným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna s červeným zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pomalu pečená kachna s dozlatova vypečnou křupavou kůžičkou chutná nejlépe s na víně dušeným červeným zelím, ochuceným trochou rybízového džemu a sušenými švestkami a lokšemi jako přílohou.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks kachna
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      ks jablko
    • 1
      lžíce hladká mouka 1-2 lžíce
  • červené zelí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce kachní sádlo nebo olej
    • 1
      ks červené zelí menší hlávka
    • 1
      lžíce rybízový džem vrchovatá
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      ks bobkový list
    • 100
      ml červené víno
    • červený vinný ocet na dochucení
    • cukr krupice na dochucení
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní dutiny vložte oloupané celé jablko. Troubu předehřejte na 200 °C

RADA: Kachní paštika, rillettes i grilovaná prsa na pomerančích: Hodování podle časopisu F.O.O.D.

2
Na dno pekáče jen o trochu většího, než je kachna, položte odříznuté konce křídel a na ně kachnu hřbetem nahoru. Přiklopte ji nebo překryjte alobalem a vložte do rozpálené trouby. Teplotu snižte na 110 °C a pečte 2 hodiny. Pak pekáč vyjměte a slijte tuk. Kachnu obraťte hřbetem dolů, přiklopte a vraťte do trouby. Teplotu zvyšte na 120 °C a pečte další 2 hodiny.
3
Sundejte alobal nebo poklici a znovu slijte sádlo i výpek a zvyšte teplotu na 180 °C. Kachnu dopečte dozlatova a dokřupava. Trvá to podle výkonu trouby asi 30 minut. Mezitím seberte naběračkou z výpeku sádlo, které můžete uchovat v ledničce pro další použití. Samotný výpek nalijte do kastrůlku, poprašte ho přes cedník hladkou moukou a na velmi mírném plameni pod pokličkou asi 20 minut povařte. Poté výpek prošlehejte metličkou. Hotovou kachnu naporcujte a podávejte přelitou výpekem s lokšemi nebo kynutým knedlíkem, a červeným zelím.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

4
Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle orestujte. Přidejte na proužky nakrouhané zelí, džem, posekané švestky, bobkový list a zalijte vínem. Zmírněte plamen, přiklopte a duste asi 30 minut. Zelí odklopte a dochuťte vinným octem a cukrem. Ještě jej povařte 10 minut bez poklice, aby se vyvařila přebytečná tekutina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s fíkovým zelím

Kachna s fíkovým zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kachní FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Červené zelí Červený vinný ocet Cibule Cukr krupice Hladká mouka Jablko Kachna Kachní sádlo Kmín Rybízový džem Sůl Sušené švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Thajské kari

Thajské kari

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

110
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Krtkův dort
Krtkův dort
16
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a…
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a…
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým…
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kambala s tymiánem
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s červeným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact