• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s červeným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna s červeným zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pomalu pečená kachna s dozlatova vypečnou křupavou kůžičkou chutná nejlépe s na víně dušeným červeným zelím, ochuceným trochou rybízového džemu a sušenými švestkami a lokšemi jako přílohou.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks kachna
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      ks jablko
    • 1
      lžíce hladká mouka 1-2 lžíce
  • červené zelí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce kachní sádlo nebo olej
    • 1
      ks červené zelí menší hlávka
    • 1
      lžíce rybízový džem vrchovatá
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      ks bobkový list
    • 100
      ml červené víno
    • červený vinný ocet na dochucení
    • cukr krupice na dochucení
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní dutiny vložte oloupané celé jablko. Troubu předehřejte na 200 °C

RADA: Kachní paštika, rillettes i grilovaná prsa na pomerančích: Hodování podle časopisu F.O.O.D.

2
Na dno pekáče jen o trochu většího, než je kachna, položte odříznuté konce křídel a na ně kachnu hřbetem nahoru. Přiklopte ji nebo překryjte alobalem a vložte do rozpálené trouby. Teplotu snižte na 110 °C a pečte 2 hodiny. Pak pekáč vyjměte a slijte tuk. Kachnu obraťte hřbetem dolů, přiklopte a vraťte do trouby. Teplotu zvyšte na 120 °C a pečte další 2 hodiny.
3
Sundejte alobal nebo poklici a znovu slijte sádlo i výpek a zvyšte teplotu na 180 °C. Kachnu dopečte dozlatova a dokřupava. Trvá to podle výkonu trouby asi 30 minut. Mezitím seberte naběračkou z výpeku sádlo, které můžete uchovat v ledničce pro další použití. Samotný výpek nalijte do kastrůlku, poprašte ho přes cedník hladkou moukou a na velmi mírném plameni pod pokličkou asi 20 minut povařte. Poté výpek prošlehejte metličkou. Hotovou kachnu naporcujte a podávejte přelitou výpekem s lokšemi nebo kynutým knedlíkem, a červeným zelím.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

4
Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle orestujte. Přidejte na proužky nakrouhané zelí, džem, posekané švestky, bobkový list a zalijte vínem. Zmírněte plamen, přiklopte a duste asi 30 minut. Zelí odklopte a dochuťte vinným octem a cukrem. Ještě jej povařte 10 minut bez poklice, aby se vyvařila přebytečná tekutina.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s fíkovým zelím

Kachna s fíkovým zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kachní FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Červené zelí Červený vinný ocet Cibule Cukr krupice Hladká mouka Jablko Kachna Kachní sádlo Kmín Rybízový džem Sůl Sušené švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Luxus řez

Luxus řez

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Pečený česnek

Pečený česnek

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

197
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
192
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
185
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
112
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
51
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a…
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a…
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým…
Pečená kambala s tymiánem
Pečená kambala s tymiánem
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s červeným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact