• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s ananasem
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna s ananasem

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna s ananasem
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 20
      g česnek
    • 40
      g rostlinný olej
    • 1
      lžička kari
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      ks ananas čerstvý
    • 20
      g cukr
    • 1
      ks kachní maso cca 2 kg

Postup přípravy receptu

1
Kachnu rozsekáme na porce, odstraníme tuk a částečně se může i odkostit. Česnek utřeme se solí a s kari kořením, zázvorem, citronovou šťávou a trochou oleje utřeme na pastu. Potřeme s ní jednotlivé porce kachny a napíchneme vidličkou. Necháme v ledničce několik hodin odležet, nejlépe do druhého dne.
2
Čerstvý ananas okrájíme a tuhou vnitřní část pokrájíme, dáme do pekáče a přilejeme bílé víno. Nahoru naskládáme porce kachny a dáme do rozpálené trouby péct. Během pečení otáčíme a poléváme výpekem. Těsně před dohotovením poprášíme trochou cukru a necháme dopéct. Šťáva po dopečení se může zahustit solamylem, ale nemusí. Dochutit solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Pečená kachna s červeným zelím

Pečená kachna s červeným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 11. 2. 2014 14:34

    Ano, je, ale ta je od jiného uživatele. :-( Smazala jsem pouze 5 od uživatelky "wiine", která byla evidentně dána omylem.

  • Zuzka | 11. 2. 2014 13:41

    Pardon, o nic nejde, ale pořád vidím průměr známky 3, takže !5! tam pořád je. Ale o život opravdu nejde, potěší spíš pochvala než známka. :-) .

  • wiine | 7. 2. 2014 18:32

    Tak, teď už ohodnocení jak má být, tedy za 1 ;)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 7. 2. 2014 10:51

    jo jo :D koukám, že se to tu stává docela často, nový recept - samá chvála a krásná kulatá pětka... (nemířím tím na nikoho konkrétního), jen už jsem tu takových receptů viděla hromadu...

  • Kamila B.
    Kamila B. | 7. 2. 2014 06:47

    Dobrý den, vaše hodnocení "5" bylo vymazáno - můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • wiine | 6. 2. 2014 14:44

    Jee, to se omlouvám :-[ teď už to ale nejde změnit :-(

  • Zuzka
    Zuzka | 29. 1. 2013 11:47

    Moc mě těší chvála, ale ta pětka spíš každého odradí... :-D Pětka tu není jako body, ale jako známka ve škole ;-)

  • wiine | 21. 9. 2012 15:15

    Děkujeme za recept, moc jsme si pochutnali. Kachnu 1,5 kg jsme snědli na posezení ve dvou:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Bílé víno Česnek Citron Cukr Kachní maso Kari Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
34
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
33
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
31
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
30
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s ananasem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact