• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s ananasem
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna s ananasem

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna s ananasem
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 20
      g česnek
    • 40
      g rostlinný olej
    • 1
      lžička kari
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      ks ananas čerstvý
    • 20
      g cukr
    • 1
      ks kachní maso cca 2 kg

Postup přípravy receptu

1
Kachnu rozsekáme na porce, odstraníme tuk a částečně se může i odkostit. Česnek utřeme se solí a s kari kořením, zázvorem, citronovou šťávou a trochou oleje utřeme na pastu. Potřeme s ní jednotlivé porce kachny a napíchneme vidličkou. Necháme v ledničce několik hodin odležet, nejlépe do druhého dne.
2
Čerstvý ananas okrájíme a tuhou vnitřní část pokrájíme, dáme do pekáče a přilejeme bílé víno. Nahoru naskládáme porce kachny a dáme do rozpálené trouby péct. Během pečení otáčíme a poléváme výpekem. Těsně před dohotovením poprášíme trochou cukru a necháme dopéct. Šťáva po dopečení se může zahustit solamylem, ale nemusí. Dochutit solí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Pečená kachna s červeným zelím

Pečená kachna s červeným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 11. 2. 2014 14:34

    Ano, je, ale ta je od jiného uživatele. :-( Smazala jsem pouze 5 od uživatelky "wiine", která byla evidentně dána omylem.

  • Zuzka | 11. 2. 2014 13:41

    Pardon, o nic nejde, ale pořád vidím průměr známky 3, takže !5! tam pořád je. Ale o život opravdu nejde, potěší spíš pochvala než známka. :-) .

  • wiine | 7. 2. 2014 18:32

    Tak, teď už ohodnocení jak má být, tedy za 1 ;)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 7. 2. 2014 10:51

    jo jo :D koukám, že se to tu stává docela často, nový recept - samá chvála a krásná kulatá pětka... (nemířím tím na nikoho konkrétního), jen už jsem tu takových receptů viděla hromadu...

  • Kamila B.
    Kamila B. | 7. 2. 2014 06:47

    Dobrý den, vaše hodnocení "5" bylo vymazáno - můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • wiine | 6. 2. 2014 14:44

    Jee, to se omlouvám :-[ teď už to ale nejde změnit :-(

  • Zuzka
    Zuzka | 29. 1. 2013 11:47

    Moc mě těší chvála, ale ta pětka spíš každého odradí... :-D Pětka tu není jako body, ale jako známka ve škole ;-)

  • wiine | 21. 9. 2012 15:15

    Děkujeme za recept, moc jsme si pochutnali. Kachnu 1,5 kg jsme snědli na posezení ve dvou:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Bílé víno Česnek Citron Cukr Kachní maso Kari Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůta po americku

Krůta po americku

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
17
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
17
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Pečená kachna s ananasem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact