• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna
Napište svůj komentář k receptu

Pečená kachna

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 95
doba přípravy: 250 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna
Pečená kachna
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kachna se doporučuje péct den předem. Ušetří vám to čas a kachna bude mít o to lepší šťávu. Kachnu servírujte s pečeným bramborem a pyré nebo tradičně se zelím a bramborovým knedlíkem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kachna nebo 6 stehen
    • 1
      lžička kmín
    • sůl
    • 150
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Stehna nebo celou kachnu pořádně nasolte a okmínujte. Stehýnka vložte vedle sebe do pekáče a zalijte trochou vody, stačí pokrýt dno. Troubu rozehřejte na 120 °C a nechte pomalu péct 3 až 4 hodiny.
2
Po uplynutí doby maso krásně odpadá od kosti a to, co se zdá jako spousta šťávy, je především sádlo. Je potřeba ho spolu se šťávou slít do sklenice, kde se pak chladem oddělí. A to je právě důvod, proč je lepší kachnu péct den předem, abyste na šťávu měli čas.

RADA: Jak na bílé dušené zelí?

3
Zchladlé sádlo pak můžete využít třeba na bramborové rösti. Sádlo, které nebudete hned používat, provařte v rendlíku a ještě vroucí uložte do sterilované sklenice, nechte zchladnout a dejte do lednice. Vydrží vám několik měsíců. Zbytek dochuťte a zredukujte.

RADA: Jak na červené dušené zelí?

4
Po upečení nechte stehna (celou kachnu) zchladnout na pokojovou teplotu, což bude asi hodinka, pak maso přendejte do pekáče s pečicím papírem a nechte upéct dozlatova a dokřupava, to zabere maximálně dalších 20–25 minut při 200 °C.

RADA: Podívejte se jak na skvělé hrnkové knedlíky.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s fíkovým zelím

Kachna s fíkovým zelím

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vánoce Silvestr
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachna Kmín Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
36
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
16
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Pečená jablka na javorovém sirupu
Pečená jablka na javorovém sirupu
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a…
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s houskovými knedlíky a…
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým…
  • Recepty.cz
  • Pečená kachna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact