500 porcí..asi slušnej oddíl :)
Ono pokud bude tepelná úprava trvat chvíli (např. kuřecí játra na pánvi - pár minut) tak solení předem nevadí, tolik vody za tu chvíli nevytáhnou. Ale pokud bych je dával péct, tak bych s tím solením asi počkal až na konec :)
Ani vepřová ani hovězí játra se nesolí před tepelnou úpravou. To ví každý.
Dobrý, jen by mě zajímalo, proč jsou v ingrediencích vepřové vnitřnosti, když vařím jen z jater?
Jen malá otázka, O:-) vubec se nepodlévá vodou?
solí se pouze játra kuřecí a kachní těm to nevadí, játra vepřová se nemají solit pře TÚ protože mají tendenci tvrdnout, není to ale pravda vždy záleží na zvolené TÚ a na kvalitě jater. Jsem profesionální kuchař a játra když je upravuji doma solím i před TÚ v práci, kde mám před sebou 500 porcí bych si to nedovolil - náhoda je blbec.
solí :'( :'( se až nakonec aby nestvrdly, jinak jsou jak kámen :-| :-|
Játra ztvrdnou tím, že se dlouho tepelně upravují např. při smažení, sůl jim nevadí, zvlášť, pokud jsou upravována pečením ;-)
neni to tak dlouho zpatky co ten tloustik v tescoma s chuti rikal ze je to fama ze se jatra normalne soli syrovy
Prosím Vás, vy amatéři nezlobte se na mě ale JÁTRA SE NESMÍ SOLIT PŘED TEPELNOU ÚPRAVOU!!! Až po, jinak můžou játra ,, stvrdnout '' není to vůbec dobré. Dělal jsem Hotelovou školu takže vím jak se věci mají, pokud je solíte je to vás boj. Ale správně se solit před tepelnou úpravou nemají.-
játra se solit mohou jen se sůl nepoužívá v případě že se játra nakladaji na delší dobu. :-)
Je to fáma, syrová játra se bez problémů solí. pracovala jsem v hospodě a tam se to praktikovalo běžně a nikdo si nikdy nestěžoval. 8-)
Já osobně je teda hned posolím mořskou solí a pak to trošku podleju když se to peče a nemám problémy stím, že by se játra neudělala do měkka :-( Zkusím to teda i bez soli až je budu dělat, ale i tak nevím nevím.. ale samozřejmě děkuji za radu :-)
I já přispěji s troškou do mlýna :). Syrová játra, pokud se připravují klasicky na kamnech (smažená apod.) se nesolí, neb by zkameněly. Pokud se pečou v troubě, lze je osolit, jsou pěkně měkké. Sic jsem tomu dříve nevěřila, ale někdo mi poradil, a opravdu je to tak. Hodně úspěchů :)
Někde jsem četl,že od té doby co je v soli jód,se játra můžou solit syrová. Sám jsem ale nezkoušel.
Jinak dobrý, ale solit syrová játra? Játra se přece solí až po telepné úpravě.
Vážně se to hned solí? Osolená syrová játra přeci tvrdnou. Nebo máte nějaký fígl?