• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená játra na cibulce
Napište svůj komentář k receptu

Pečená játra na cibulce

autor: Kaczule
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená játra na cibulce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra Nebo hovězí (množství nechám na vás, každý má jinak velký hlad)
    • 4
      ks cibule 3-4
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • červená paprika Trochu
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Na pekáč nalejeme olej (ne aby to v tom plavalo). Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší nudle, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku posypeme červenou paprikou (já používám sladkou). Položíme na pekáč, dáme do trouby cca na 180 °C na nějakých 20-30 minut (zkrátka až je játra hotová).
2
Doporučuju konzumovat s měkkým čerstvým chlebem a kdo má víc chuti pracovat, může si uvařit i brambůrky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játra na cibulce

Játra na cibulce

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Pečená žebra v Cole podle Brunety v kuchyni

Pečená žebra v Cole podle Brunety v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáda | 25. 4. 2015 10:02

    500 porcí..asi slušnej oddíl :)

  • Dáda | 25. 4. 2015 10:01

    Ono pokud bude tepelná úprava trvat chvíli (např. kuřecí játra na pánvi - pár minut) tak solení předem nevadí, tolik vody za tu chvíli nevytáhnou. Ale pokud bych je dával péct, tak bych s tím solením asi počkal až na konec :)

  • Anička | 22. 10. 2014 16:13

    Ani vepřová ani hovězí játra se nesolí před tepelnou úpravou. To ví každý.

  • Aťka | 27. 9. 2014 10:23

    Dobrý, jen by mě zajímalo, proč jsou v ingrediencích vepřové vnitřnosti, když vařím jen z jater?

  • moncik | 26. 2. 2014 14:17

    Jen malá otázka, O:-) vubec se nepodlévá vodou?

  • kucharipa | 30. 11. 2013 13:19

    solí se pouze játra kuřecí a kachní těm to nevadí, játra vepřová se nemají solit pře TÚ protože mají tendenci tvrdnout, není to ale pravda vždy záleží na zvolené TÚ a na kvalitě jater. Jsem profesionální kuchař a játra když je upravuji doma solím i před TÚ v práci, kde mám před sebou 500 porcí bych si to nedovolil - náhoda je blbec.

  • Andy | 5. 4. 2013 11:57

    solí :'( :'( se až nakonec aby nestvrdly, jinak jsou jak kámen :-| :-|

  • Iveta | 14. 3. 2013 11:25

    Játra ztvrdnou tím, že se dlouho tepelně upravují např. při smažení, sůl jim nevadí, zvlášť, pokud jsou upravována pečením ;-)

  • Jana | 20. 2. 2013 13:08

    neni to tak dlouho zpatky co ten tloustik v tescoma s chuti rikal ze je to fama ze se jatra normalne soli syrovy

  • Azz | 22. 12. 2012 10:44

    Prosím Vás, vy amatéři nezlobte se na mě ale JÁTRA SE NESMÍ SOLIT PŘED TEPELNOU ÚPRAVOU!!! Až po, jinak můžou játra ,, stvrdnout '' není to vůbec dobré. Dělal jsem Hotelovou školu takže vím jak se věci mají, pokud je solíte je to vás boj. Ale správně se solit před tepelnou úpravou nemají.-

  • Karel | 9. 12. 2012 14:51

    játra se solit mohou jen se sůl nepoužívá v případě že se játra nakladaji na delší dobu. :-)

  • Aislinn | 2. 12. 2012 11:48

    Je to fáma, syrová játra se bez problémů solí. pracovala jsem v hospodě a tam se to praktikovalo běžně a nikdo si nikdy nestěžoval. 8-)

  • kateřina pavlíčková | 26. 10. 2007 12:07

    Já osobně je teda hned posolím mořskou solí a pak to trošku podleju když se to peče a nemám problémy stím, že by se játra neudělala do měkka :-( Zkusím to teda i bez soli až je budu dělat, ale i tak nevím nevím.. ale samozřejmě děkuji za radu :-)

  • Marie Pospíšilová | 25. 10. 2007 05:49

    I já přispěji s troškou do mlýna :). Syrová játra, pokud se připravují klasicky na kamnech (smažená apod.) se nesolí, neb by zkameněly. Pokud se pečou v troubě, lze je osolit, jsou pěkně měkké. Sic jsem tomu dříve nevěřila, ale někdo mi poradil, a opravdu je to tak. Hodně úspěchů :)

  • Prokop Tunel | 24. 10. 2007 08:11

    Někde jsem četl,že od té doby co je v soli jód,se játra můžou solit syrová. Sám jsem ale nezkoušel.

  • Kamil Krybus | 23. 10. 2007 18:50

    Jinak dobrý, ale solit syrová játra? Játra se přece solí až po telepné úpravě.

  • Jitka Petrásková | 23. 10. 2007 17:37

    Vážně se to hned solí? Osolená syrová játra přeci tvrdnou. Nebo máte nějaký fígl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Vnitřnosti
Maso Hovězí Vnitřnosti Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Kmín Olej Pepř mletý Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

1101
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
56
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
50
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
40
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
32
Bramborovo-květáková kaše
Bramborovo-květáková kaše

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

  • Recepty.cz
  • Pečená játra na cibulce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact