• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pečená játra na cibulce
Napište svůj komentář k receptu

Pečená játra na cibulce

autor: Kaczule
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená játra na cibulce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra Nebo hovězí (množství nechám na vás, každý má jinak velký hlad)
    • 4
      ks cibule 3-4
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • červená paprika Trochu
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Na pekáč nalejeme olej (ne aby to v tom plavalo). Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší nudle, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku posypeme červenou paprikou (já používám sladkou). Položíme na pekáč, dáme do trouby cca na 180 °C na nějakých 20-30 minut (zkrátka až je játra hotová).
2
Doporučuju konzumovat s měkkým čerstvým chlebem a kdo má víc chuti pracovat, může si uvařit i brambůrky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játra na cibulce

Játra na cibulce

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Pečená reveň s mořským ďasem

Pečená reveň s mořským ďasem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáda | 25. 4. 2015 10:02

    500 porcí..asi slušnej oddíl :)

  • Dáda | 25. 4. 2015 10:01

    Ono pokud bude tepelná úprava trvat chvíli (např. kuřecí játra na pánvi - pár minut) tak solení předem nevadí, tolik vody za tu chvíli nevytáhnou. Ale pokud bych je dával péct, tak bych s tím solením asi počkal až na konec :)

  • Anička | 22. 10. 2014 16:13

    Ani vepřová ani hovězí játra se nesolí před tepelnou úpravou. To ví každý.

  • Aťka | 27. 9. 2014 10:23

    Dobrý, jen by mě zajímalo, proč jsou v ingrediencích vepřové vnitřnosti, když vařím jen z jater?

  • moncik | 26. 2. 2014 14:17

    Jen malá otázka, O:-) vubec se nepodlévá vodou?

  • kucharipa | 30. 11. 2013 13:19

    solí se pouze játra kuřecí a kachní těm to nevadí, játra vepřová se nemají solit pře TÚ protože mají tendenci tvrdnout, není to ale pravda vždy záleží na zvolené TÚ a na kvalitě jater. Jsem profesionální kuchař a játra když je upravuji doma solím i před TÚ v práci, kde mám před sebou 500 porcí bych si to nedovolil - náhoda je blbec.

  • Andy | 5. 4. 2013 11:57

    solí :'( :'( se až nakonec aby nestvrdly, jinak jsou jak kámen :-| :-|

  • Iveta | 14. 3. 2013 11:25

    Játra ztvrdnou tím, že se dlouho tepelně upravují např. při smažení, sůl jim nevadí, zvlášť, pokud jsou upravována pečením ;-)

  • Jana | 20. 2. 2013 13:08

    neni to tak dlouho zpatky co ten tloustik v tescoma s chuti rikal ze je to fama ze se jatra normalne soli syrovy

  • Azz | 22. 12. 2012 10:44

    Prosím Vás, vy amatéři nezlobte se na mě ale JÁTRA SE NESMÍ SOLIT PŘED TEPELNOU ÚPRAVOU!!! Až po, jinak můžou játra ,, stvrdnout '' není to vůbec dobré. Dělal jsem Hotelovou školu takže vím jak se věci mají, pokud je solíte je to vás boj. Ale správně se solit před tepelnou úpravou nemají.-

  • Karel | 9. 12. 2012 14:51

    játra se solit mohou jen se sůl nepoužívá v případě že se játra nakladaji na delší dobu. :-)

  • Aislinn | 2. 12. 2012 11:48

    Je to fáma, syrová játra se bez problémů solí. pracovala jsem v hospodě a tam se to praktikovalo běžně a nikdo si nikdy nestěžoval. 8-)

  • kateřina pavlíčková | 26. 10. 2007 12:07

    Já osobně je teda hned posolím mořskou solí a pak to trošku podleju když se to peče a nemám problémy stím, že by se játra neudělala do měkka :-( Zkusím to teda i bez soli až je budu dělat, ale i tak nevím nevím.. ale samozřejmě děkuji za radu :-)

  • Marie Pospíšilová | 25. 10. 2007 05:49

    I já přispěji s troškou do mlýna :). Syrová játra, pokud se připravují klasicky na kamnech (smažená apod.) se nesolí, neb by zkameněly. Pokud se pečou v troubě, lze je osolit, jsou pěkně měkké. Sic jsem tomu dříve nevěřila, ale někdo mi poradil, a opravdu je to tak. Hodně úspěchů :)

  • Prokop Tunel | 24. 10. 2007 08:11

    Někde jsem četl,že od té doby co je v soli jód,se játra můžou solit syrová. Sám jsem ale nezkoušel.

  • Kamil Krybus | 23. 10. 2007 18:50

    Jinak dobrý, ale solit syrová játra? Játra se přece solí až po telepné úpravě.

  • Jitka Petrásková | 23. 10. 2007 17:37

    Vážně se to hned solí? Osolená syrová játra přeci tvrdnou. Nebo máte nějaký fígl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Vnitřnosti
Maso Hovězí Vnitřnosti Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Kmín Olej Pepř mletý Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Celerový salát

Celerový salát

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

80
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
37
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 19. 5. 2025: Kdo si finančně polepší a kdo zatouží po dobrodružství?

Denní horoskop na pondělí 19. 5. 2025: Kdo si finančně polepší a kdo zatouží po dobrodružství?

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Jazzman Laďa Kerndl oslavil 80: Už jsem měl být desetkrát mrtvý!

Jazzman Laďa Kerndl oslavil 80: Už jsem měl být desetkrát mrtvý!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

  • Recepty.cz
  • Pečená játra na cibulce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact