• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená játra na cibulce
Napište svůj komentář k receptu

Pečená játra na cibulce

autor: Kaczule
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená játra na cibulce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra Nebo hovězí (množství nechám na vás, každý má jinak velký hlad)
    • 4
      ks cibule 3-4
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • červená paprika Trochu
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Na pekáč nalejeme olej (ne aby to v tom plavalo). Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší nudle, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku posypeme červenou paprikou (já používám sladkou). Položíme na pekáč, dáme do trouby cca na 180 °C na nějakých 20-30 minut (zkrátka až je játra hotová).
2
Doporučuju konzumovat s měkkým čerstvým chlebem a kdo má víc chuti pracovat, může si uvařit i brambůrky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játra na cibulce

Játra na cibulce

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Pečená reveň s mořským ďasem

Pečená reveň s mořským ďasem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáda | 25. 4. 2015 10:02

    500 porcí..asi slušnej oddíl :)

  • Dáda | 25. 4. 2015 10:01

    Ono pokud bude tepelná úprava trvat chvíli (např. kuřecí játra na pánvi - pár minut) tak solení předem nevadí, tolik vody za tu chvíli nevytáhnou. Ale pokud bych je dával péct, tak bych s tím solením asi počkal až na konec :)

  • Anička | 22. 10. 2014 16:13

    Ani vepřová ani hovězí játra se nesolí před tepelnou úpravou. To ví každý.

  • Aťka | 27. 9. 2014 10:23

    Dobrý, jen by mě zajímalo, proč jsou v ingrediencích vepřové vnitřnosti, když vařím jen z jater?

  • moncik | 26. 2. 2014 14:17

    Jen malá otázka, O:-) vubec se nepodlévá vodou?

  • kucharipa | 30. 11. 2013 13:19

    solí se pouze játra kuřecí a kachní těm to nevadí, játra vepřová se nemají solit pře TÚ protože mají tendenci tvrdnout, není to ale pravda vždy záleží na zvolené TÚ a na kvalitě jater. Jsem profesionální kuchař a játra když je upravuji doma solím i před TÚ v práci, kde mám před sebou 500 porcí bych si to nedovolil - náhoda je blbec.

  • Andy | 5. 4. 2013 11:57

    solí :'( :'( se až nakonec aby nestvrdly, jinak jsou jak kámen :-| :-|

  • Iveta | 14. 3. 2013 11:25

    Játra ztvrdnou tím, že se dlouho tepelně upravují např. při smažení, sůl jim nevadí, zvlášť, pokud jsou upravována pečením ;-)

  • Jana | 20. 2. 2013 13:08

    neni to tak dlouho zpatky co ten tloustik v tescoma s chuti rikal ze je to fama ze se jatra normalne soli syrovy

  • Azz | 22. 12. 2012 10:44

    Prosím Vás, vy amatéři nezlobte se na mě ale JÁTRA SE NESMÍ SOLIT PŘED TEPELNOU ÚPRAVOU!!! Až po, jinak můžou játra ,, stvrdnout '' není to vůbec dobré. Dělal jsem Hotelovou školu takže vím jak se věci mají, pokud je solíte je to vás boj. Ale správně se solit před tepelnou úpravou nemají.-

  • Karel | 9. 12. 2012 14:51

    játra se solit mohou jen se sůl nepoužívá v případě že se játra nakladaji na delší dobu. :-)

  • Aislinn | 2. 12. 2012 11:48

    Je to fáma, syrová játra se bez problémů solí. pracovala jsem v hospodě a tam se to praktikovalo běžně a nikdo si nikdy nestěžoval. 8-)

  • kateřina pavlíčková | 26. 10. 2007 12:07

    Já osobně je teda hned posolím mořskou solí a pak to trošku podleju když se to peče a nemám problémy stím, že by se játra neudělala do měkka :-( Zkusím to teda i bez soli až je budu dělat, ale i tak nevím nevím.. ale samozřejmě děkuji za radu :-)

  • Marie Pospíšilová | 25. 10. 2007 05:49

    I já přispěji s troškou do mlýna :). Syrová játra, pokud se připravují klasicky na kamnech (smažená apod.) se nesolí, neb by zkameněly. Pokud se pečou v troubě, lze je osolit, jsou pěkně měkké. Sic jsem tomu dříve nevěřila, ale někdo mi poradil, a opravdu je to tak. Hodně úspěchů :)

  • Prokop Tunel | 24. 10. 2007 08:11

    Někde jsem četl,že od té doby co je v soli jód,se játra můžou solit syrová. Sám jsem ale nezkoušel.

  • Kamil Krybus | 23. 10. 2007 18:50

    Jinak dobrý, ale solit syrová játra? Játra se přece solí až po telepné úpravě.

  • Jitka Petrásková | 23. 10. 2007 17:37

    Vážně se to hned solí? Osolená syrová játra přeci tvrdnou. Nebo máte nějaký fígl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Vnitřnosti
Maso Hovězí Vnitřnosti Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Kmín Olej Pepř mletý Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
22
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
21
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Teniskožrout popsal detaily a přiznal komplikace

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Teniskožrout popsal detaily a přiznal komplikace

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Pečená játra na cibulce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact