• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tahle pečínka není náročná na dovednosti, ale na čas. Proto se ideálně hodí na nedělní slavnostní oběd. Nádivka s kaštany je přímo delikatesní a proto se podává místo knedlíků. A k tomu zelí a malý zázrak je na světě!

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks husa o hmotnosti 3-4 kg
    • 3
      ks rohlík starší
    • 150
      ml smetana
    • 200
      g kaštany předvařené, vakuově balené
    • 1
      ks hrušky
    • 3
      ks rozmarýn snítky
    • 1
      ks pomeranč
    • sůl
  • Červené zelí s kaštany
    • 1
      ks červené zelí hlávka
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g slanina v celku
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 250
      g kaštany předvařené, vakuově balené
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pinzetou odstraňte zbytky peří, husu omyjte, osušte a zevnitř i zvnějška do ní vetřete alespoň záleží na velikosti drůbeže. Nechte v chladu uležet do druhého dne.

RADA: Jak na kuře na paprice? Zkuste recept podle Pohlreicha, Pauluse nebo Kopřivové

2
Troubu předehřejte na 120 °C. Z povrchu husy setřete zbytky soli. Rohlíky nakrájejte na kostičky, v misce přelijte smetanou a osolte, kaštany překrájejte na poloviny, oloupanou hrušku na kostky, jehličky z 1 snítky rozmarýnu najemno. Z pečiva vymačkejte smetanu a zlehka smíchejte s kaštany, hruškou a rozmarýnem. Husu naplňte nádivkou a otvor svažte režnou nití nebo spíchněte kovovými špízy.

RADA: Křupavé pečené kuře

3
Husu položte na velký pekáč prsíčky dolů - pod ni můžete položit několik špejlí nebo kovových špízů, budou bránit připečení. Podlijte trochou vody a přesuňte do předehřáté trouby. Přidejte k ní zbytek rozmarýnu, přikryjte ji druhým pekáčem a pečte asi 4 až 5 hodin, velkou husu až o půl hodiny déle. Podlévejte vodou a hlídejte, aby se nepřipekla.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu!

4
Husu otočte prsy nahoru, kůži propíchejte vidličkou a znovu zakryjte. Tuk, který se drží na hladině, postupně odebírejte do zvláštního kastrolu a pečínku průběžně podlévejte. Ke konci pečení zvyšte teplotu na 230 °C, odstraňte pekáč nebo poklici. Husu otočte hřbetem nahoru, potřete šťávou z pomeranče a asi 20 minut dopékejte. Hotovou husu vyjměte z trouby, pevně přikryjte alobalem a před porcování nechte odpočinout, minimálně 15 minut.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

5
Zatímco se peče husa, připravte zelí. Hlávku očistěte a nakrouhejte, cibuli nakrájejte najemno, slaninu na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu rozehřejte sádlo a orestujte na něm slaninu, pak nechte zesklovatět cibuli a přisypejte zelí. Osolte ho, okmínujte a zvolna duste bez pokličky, aby se uvolnily čpavé látky, zhruba 15 minut.
6
Podle potřeby zelí podlijte vodou, ale nepřežeňte to, ať ho nemusíte zahušťovat. Občas zelí promíchejte a pod poklicí duste doměkka, asi 20 minut. Na posledních 10 minut přidejte kaštany. Zelí ochuťte medem, cukrem, octem, případně i solí. Podle chuti doslaďte cukrem a dokyselte citronovou šťávou.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Nejlepší svatomartinská husa

Nejlepší svatomartinská husa

Pečená husa s brusinkovým zelím

Pečená husa s brusinkovým zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Červený vinný ocet Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Drcený kmín Hrušky Husa Kaštany Med Pomeranč Rohlík Rozmarýn Sádlo Slanina Smetana Sůl

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

184
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
112
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
51
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Džínové šaty na podzim podle Evy Pavlové: Jakým trikem s nimi docílit štíhlejší siluety?

Džínové šaty na podzim podle Evy Pavlové: Jakým trikem s nimi docílit štíhlejší siluety?

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Další doporučené recepty:

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami
Pečená hovězí polévka s houbami a…
Pečená hruška s Hermelínem
Pečená hruška s Hermelínem
Pečená husa s brusinkovým zelím
Pečená husa s brusinkovým zelím
Pečená jablka na javorovém sirupu
Pečená jablka na javorovém sirupu
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
Pečená jablka s ořechy, brusinkami a…
Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
Pečená jehněčí kýta po středomořském…
  • Recepty.cz
  • Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact