• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pečená dýně s čočkovým salátem
Napište svůj komentář k receptu

Pečená dýně s čočkovým salátem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pečená dýně s čočkovým salátem
Pečená dýně s čočkovým salátem
Pečená dýně s čočkovým salátem
Pečená dýně s čočkovým salátem
Pečená dýně s čočkovým salátem
Pečená dýně s čočkovým salátem
Pečená dýně s čočkovým salátem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Čočkový salát s červenou cibulí, ochucený dresinkem z olivového oleje a citronové šťávy, ovoněný tymiánem a petrželkou, podávaný s upečenou dýní hokkaido, se skvěle hodí jako rychlá večeře nebo lehký oběd.

Suroviny

4 porce
    • 200
      g hnědá čočka
    • 1
      ks dýně hokkaido
    • olivový olej
    • 1
      svazek tymián
    • 1
      ks červená cibule menší
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 2
      lžíce citronová šťáva 2-3
    • 1
      ks citron skrojky, k podávání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu

2
Dýni vydrhněte, rozkrojte, vydlabejte semínka a pokrájejte na klínky silné asi 2 cm. Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Kousky dýně rozložte na plech, zastříkněte olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte pár snítek tymiánu. Pečte asi 20 minut.
3
Mezitím pokrájejte cibuli na tenké klínky, nasekejte petrželku a ze zbytých větviček tymiánu otrhejte lístky. Čočku dejte do mísy, přidejte 2–3 lžíce olivového oleje, stejné množství citronové šťávy, cibuli, petrželku, lístky tymiánu, ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a podávejte s pečenou dýní a kousky citronu na dochucení.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se švestkami

Čočkový salát se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Čočka FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Citron Citronová šťáva Dýně Hnědá čočka Olivový olej Pepř mletý Petrželka Sůl Tymián

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Selská směs

Selská směs

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

45
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
41
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
33
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
33
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
32
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Pečená čokoláda
Pečená čokoláda
Pečená dýně
Pečená dýně
Pečená dýně (velice chutná)
Pečená dýně (velice chutná)
Pečená dýně s medem
Pečená dýně s medem
Pečená dýně s quinoou a gorgonzolou
Pečená dýně s quinoou a gorgonzolou
Pečená dýně s rukolou a fetou
Pečená dýně s rukolou a fetou
  • Recepty.cz
  • Pečená dýně s čočkovým salátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact