Parádní pochoutka pro všechny milovníky sladkého. Pečená čokoláda má na povrchu křupavou krustu, zatímco uvnitř je pěkně tekutá. Nechybí v ní mandle ani trocha čokoládového likéru, který krásně zvýrazní chuť dezertu.
Troubu předehřejte na 180 °C. Rozpusťte lžíci másla a vymažte zapékací misky či kameninové hrnky. Poté je dejte do lednice a nechte zatuhnout. Pak znovu vymažte máslem a vysypejte trochou mletých mandlí.
Ve vodní lázní si rozpusťte zbylé máslo a na kousky nalámanou čokoládu. Mezitím si vyšlehejte vejce, žloutky a cukr do husté pěny. K rozpuštěné čokoládě přidejte likér a zbytek mandlí. Potom postupně vmíchejte vaječnou pěnu a míchejte cca minutu.
3
Vzniklou čokoládovou směs rozdělte do misek a pečte 8-10 minut tak, aby se na povrchu vytvořila krusta, ale uprostřed musí být tekutá. Můžete popráškovat moučkovým cukrem a nazdobit ovocem.